Boork och Brynäs

  vs. 

Så, precis som Doktorn förutspådde blev det torsk mot lapparna och jag tror att vi fortsätter sorgetåget ner till Gävle där det blir ny torsk.

Jag hade skrivit klart en text om Leif Boork här också men då valde blogg.se att hänga sig och den försvann. Vi kan väl nöja oss med att konstatera att Boork tycker att allt Modo gör är fel (läs: Jag är kåt på arbete i föreningen) samt att Foppa borde satsa på familjen, fotriktiga skor och lågriskfonder.

Dessutom bjöd Expressen på en "julklapp" när man outade att Leif ska fortsätta att skriva dynga i tidningen ända till 2013. En julklapp lika efterlängtad och uppskattad som laxermedel i ett Biafraläger...

Hur som helst, ikväll är Hedman tillbaka. Efter som Byström tydligen inte får spela mer kanske detta i alla fall kan leda till att Jacob Blomqvist får sälja 50/50-lotter eller liknande i afton.

Torsk blir det i alla fall, 3-1...

Men, nu kör vi!


Björnjakt!

vs.

Så var då Doktorn tillbaka efter några lugna juldagar och ett hjärtstillestång efter matchen mot AIK.

Ikväll är det möte med seriens positivaste överraskning, Luleå IF. Ledda av Simply Red-Hyenan har de skapat något riktigt bra där uppe i ödemarken.

Face off om 5 minuter så det blir bara ett tips nu. Imorgon återkommer Doktorn med analys och dessutom lite kommentarer kring Boork, Wennerholm och de andra stjärnorna från olika särskolor.

Ikväll blir det torst 4-1, Modo tröstmålar genom Hasse. Snälla, överbevisa mig :o)

Nu kör vi!!!

Landslag, lidelse och lite Foppa


Landslagsuppehållet och helgerna gör att det nu är totalt stiltje i burken för oss elitseriefantaster. Det som dock är ett lika säkert jultecken som att Arne Weise har bältros är att vårt Modo sladdar i tabellen.

Som jag skrev i förra inlägget kan de nya slovakerna göra stor nytta och det är inte utan förhoppningar som man sitter och spelar upp Modo-TV och inslaget där Foppa kör 2 mot 2 med en fot som verkar funka fint.

Lite övriga allmänna reflektioner:

* Gunnar Nordström skriver idag på sin blogg att GI-Ante gör sitt val mellan Timrå och Modo under söndagen. Med Ante och Pikkarainen i klubben skulle man kunna mönstra följande försvar:

Pikka - Tollefsen
Timander - Josefsson
Ante - Westin/Hasse/Hållberg

Då kan man dessutom sätta Bonsaksen på att slipa griller med Puma eller nåt annat så långt bort från isen som möjligt.

* Mark Popovic är ett annat namn som dykt upp på slutet. För dyr för AIK (vad är inte för dyrt för AIK) tidigare under hösten men verkar ha kört en reality check och nu vara något billigare. Stabil back men inte direkt något som får en att glida av stolen.

* Fredrik Warg, Danielsson, Melin och några till har inget i ett landslag att göra.

* Tydligen får man göra hur mycket misstag som helst om man är ung. När Rundblad för 57:e gången slarvar i egen zon tycker jag att lite kritik vore på sin plats.

* Mange "OS" Johansson är som vanligt grym i PP och i uppspelen men väger 13 kilo framför eget mål.

* Martin Törnberg är inte bara elitseriens utan även Europas fegaste spelare. Har hittills aldrig sett honom gå först in i ett sarghörn om inte motståndaren heter Hållberg eller Mange Johansson.

Doktorn återkommer innan jul med halvtidsrankingen på spelarna.


Slovaker, slovaker, slovaker

 

Knappt hade Doktorn hunnit dö inombords innan hoppet åter lyser över Norrlands pärla...ja förhoppningsvis i alla fall.

Äntligen lyckades Freddan få ett par spelare at krita under ett avtal, och två forwards dessutom!

Det här gör att vi helt plötsligt får en hyfsat slagkraftig offensiv, eller vad sägs om dessa snabbt ihopsatta kedjor?

Nagy - Ritchie - Bartecko
Skröder - Susse - Madsen
Byström - Svartvadet - Danielsson
Hedman - Rosén - Forsberg

Häggström och Blomqvist kan värma bänken.

Vågar man dessutom hoppas på att nån med nummer 21 dyker upp efter jul skulle man kunna få till ännu en producerande lina.

Nu väntar vi bara på en back också. Blir det månne Fet-Ante eller kanske Suchy?


Förbannade jävla kuklag!

Finns inte ens ord...

Totalt mörker

Så blev det då ännu en torsk och det är inte så mycket att säga om det. Dahlberg kastar in två puckar, Svartvadet är bekväm och Bonsaxen får spela...räcker det så?

Hur fan kan det komma sig att Fredrik Andersson inte får ut näven ur analen och kan presentera nyförvärv. Som det ser ut nu är det ju katastrof. Att Bonsaxen, Larsson, Hållberg och Hasse får spela visar ju hur helvetiskt dåligt ställt det är på backsidan.

Ser man till forwards känns Jacke Blomqvist lika farlig som en treåring på losec. Samma sak med Rosén som bara kan prestera i PP då han hinner med. Vidare sviker diverse gamla gubbar och då återstår i princip Byron och Morten men som är så förbannat utslitna efter att få reda upp saker i egen zon från bytet innan att de inte orkar anfalla.

Nån pratade om två nyförvärv, what the fuck? Det är ju bara för att täcka upp för greken och k*ken. Vi måste ha två killar till, och dessa ska ta plats bland top 6.

Jag tror att den här matchen avgjorde säsongen. Slutspelsplatsen är körd och nu återstår bara att se om vi klarar av att undvika grundserien. Grattis Freddan, Trollsås och alla andra tomtar!


Lord Byron returns

  vs. 

Så är det då dags för den näst sista matchen innan uppehållet och för motståndet står Wikegårds orgasmframkallande ickelag, Djurgården. Ett lag som förr om åren lockade fram det bästa/värsta ur Övikspubliken men som numera är ungefär lika upphetsande som Sune Mangs i hotpants.

Hur som helst, matchen är viktig. Tar vi DIF så skiljer det bara en poäng mellan lagen. Vid torsk känns glappet jääääääkligt stort.

I Modo är viktigaste spelaren Ritchie tillbaka. Kan dessutom junisarna jobba på som satan och Tarkki hålla igen så tror jag säkert att vi kommer äga matchen. Då gäller det ju bara att sätta pucken sen också, något som tydligen är svåraren än att få tag på Bin Ladin.

Men Doktorn är optimist. Ikväll blir det vinst 3-2 efter kassar av Påsen, Ritchie och Byström.

Nu kör vi!

Torsk

Eftersom blogg.se valde att kuka ur 2 gånger mitt i inlägget så blir det inget annat än ett konstaterande att Frölunda tilläts spela bortahockey a´la Brynäs 1998 på hemmaplan, dvs. haka och hålla fast utan åtgärd från Kuben.

Nu drar Doktorn till Dalarna på julfest och återkommer förhoppningsvis till en segermatch mot Djurgården på lördag.

Avslutningsvis, kul att junisarna spelar bra, kul att Ritchie fick två matcher för kuksugare. Det blir skönt prejudicerande...

God natt!

Syskonkärlek, hemmadomare och slaget mot Jerusalem

  vs. 

Så är då doktorn tillbaka efter en helg i Clubens hemstad och en måndag med förkyld dotter.

Sammanfattningsvis sen sist kan vi ju säga att jag var rätt nära med tipset mot SSK även om Ritchie inte satte nån puck förstås. Sen missade jag matchen mot syskonen i Värmland. Rapporter därifrån och sammanfattningar på webben visar ju att domarna agerar som vanligt i LLA.

1-0 är offside, Modos 3-2 blir bortdömt och på något sätt lyckas man godkänna Färjestads 3-2 istället. Dessutom är ju utvisningen i första bytet på Hedman helt horribel.

Nåväl, nu glömmer vi det som varit och blickar fram mot kvällens möte med HV. Med Ritchie borta efter snack med "de objektiva" sist så är Modo rejält stukade och kommer till spel med en hel klase juniorer. Förhoppningsvis är dessa taggade till tänderna och vill visa att de ska ha en tröja, även efter att de nyförvärv som Freddan lovad sen i oktober dyker upp.

HV saknar Voutilainen och "Spola Kröken" Bremberg men har fått tillbaka seriens snyggaste spelare, Teemu Laine...

Doktorn är försiktigt positiv och tror på en uddamålare ikväll. 3-2 efter kassar av nyblivne landslagsmannen Danielsson, Madsen och Påsen.

Nu kör vi!

Andra raka och lite allmänt trash talk!

vs. 

Så skönt det är att ha fel ibland. Och vilken tur att SAIK hade bestämt sig för att ge bort just den matchen till Modo. Trots att Timander mfl. försökte och försökte att ge tillbaka kommandot till SAIK genom blindpass, tappade puckar och allmänt slarv så lyckades Försäsongs-Jocke och de andra undvika segern.

Tråkigast var förstås skadan på Tollefsen. Själv var jag övertygad om att det handlade om ett fotledsbrott, särskilt när man på reprisen såg hur vinkeln på foten började närma sig Brolinklass. Nu verkar det vara lindrigare än så vilket är jäkligt skönt då det inte direkt känns stabilt med Hasse Kasse och Bensaxen härjandes i egen zon.

Ikväll är det då dags att ta emot seriens viktigaste lag, SSK. Vanligtvis hade den här matchen kännts ungefär lika het som påven på ett abortparty men med tanke på den senaste tidens kräftgång ska det bli skönt att möta ett lämpligt svårt motstånd (även om man tvålade dit syskonen från Värmland för ett par omgångar sedan).

Modo kommer till spel med komplett lag sånär som på nämnde Tollefsen. Det innebär att Anton Hedman gör comeback efter avstängningen och att Nicke Nyfiken Nyström kan fylla sina rader i Expressen. Skönt förresten att Nyfiken gör en jättepudel angående Hedman i samband med Nisse Ekmans slashing men kanske har den kritik han fått från kunnigt håll gjort honom till en upplyst man.

Ekman förresten. Killen har ju aspbergers men nog var väl 5 matcher + 4 i böter lite att ta i? Doktorn tycker att 3 + 2 varit ett lämpligare straff. En liknande grej hände igår när vi lirade mot Saltsjöbaden. Jag trycker till en kille efter att denne släppt pucken (fet back) och denne goes Ekman och delar ut en slashing över brallorna. Ett slag som var tre gånger hårdare än Ekmans men som träffade på skyddat område gav 2+2 och sen var det inte så mycket mer med det.

Nu tillbaka till kvällens drabbning. Sötälje saknar Pakkaslahti och Saarenheimo men är i övrigt skadefritt. Frågan är bara om Helenius är nykter nog för att stå? Med tisdagens match i minnet drar Doktorn till med ett resultat rakt ur hjärtat. 6-2 efter hattrick av Ritchie och ett vardera av Timmy, Danielsson och Skröder.

Nu kör vi!


RSS 2.0