Rickard, ta på dig din vackraste klänning ikväll!



Så fortsätter då gnället om Hedmans tackling. Rickard "Jag vill kunna titta ner i isen utan att någon rör mig" Wallin säger följande till rosa tidningen:

"Han ska tydligen vara ganska tuff, stor och tung. Stor och tung är han men speciellt tufft är det inte att tackla någon mot huvudet som inte kan försvara sig"

Vidare anser Linköpings alldeles egna Quasimodo att det var "idiotiskt och jävligt onödigt gjort av honom".

Vad är det med dessa tomtar? Vadå onödigt? Vad fan ger onödighet för utvisning? Antingen är det väl fult eller så inte? Och att det skulle ha varit en armbåge inblandad, är det något man måste säga vid varje tackling den här säsongen? Heads up Walleboy!


Christian, ta på dig din vackraste klänning ikväll!



Så var det då nytt rekord i antal mållösa matcher från ett elitserielag. Synd att det är Modo som ska stå för denna bedrift.

Gårdagens match började rätt trevande tills dess att mannen i randigt fick för sig att hjälpa FBK på traven genom att ta en horribel tripping på Danielsson där till och med Stevie Wonder såg att han träffade pucken först.

Sen fortsätter utvisningarna att hagla, åt det ena hållet. Jävligt tveksamma 2:or på Skröder och Hedman gör att FBK kan gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I andra avgör FBK, ännu en gång i PP och Modo kan börja fokusera på att snurra i sarghörn, kladda med puck och missa öppna lägen.

Inför tredje bjuds vi TV-tittare i alla fall på ett gott skratt när Tommy Samuelsson står och ser Bröderna Daltonig ut i sina nya glasögon.

OKT
En av de få behållningar som matchen hade att bjuda på var en i det närmaste sjövild Ole-Kristian Tollefsen. Han manglade folk i sargen, open ice-ade både puckförande och icke-puckförande spelare och körde väldigt snyggt över Alpliga-tuffingen Christian Berglund. Berglund svarade med att försöka veva in en liten lavett på OKT innan han förvandlades till sköldpadda och kröp in i sitt skal. Det är tydligen inte svårt att vara tuffast i Värmland!

Hedman
Den andra behållningen lät vänta på sig ända tills 19.30 in i den sista perioden när Anton Hedman påminde Rickard Wallin om varför denne slokade hem till Värmland med svansen mellan benen. En klockren propp rätt i korgen och vips låg Wallin och smakade på isen.

Vad som är ännu roligare är hur folk fördömer tacklingen. Dalton-brorsan sa att det var en tjuvsmäll medan "experten" Wennerholm tycker att det är onödigt att tackla med 30 sekunder kvar. Det är kul hur "journalister" ena dagen gnäller över att det smäller för lite i hockeyn och sedan gnäller över att det är onödigt att sätta en klockren propp med 30 sekunder kvar. Matchen pågår i 60 minuter och under den tiden är det tillåtet med kroppskontakt.

Nu ser vi till att spela en riktigt grismatch borta i Kringelstan på lördag och sno med oss tre poäng till Övik.



Vargar i Grytet

  vs. 

Eftersom blogg.se ännu en gång visade upp sig från den värdelösa sidan så försvann en färdigkomponerad "inför matchen"

Doktorn vägrar förnedra sig till att försöka skriva om detta klassiska orginalmaterial utan nöjer sig med att tippa matchen mot de inavlade vargarna från Värmland.

Något säger mig att det blir en sjujäkla bra match av Modo där hela Färjestad viker ner sig härförda av Rickard "Om jag var man skulle det hela vara mycket enklare" Wallin.

5-1. Trick av Dimi och multipoint av Cooken. Vad säger ni om det?

Nu kör vi!

HVärdelöst

Så blev det då ännu en torsk efter lojt och uddlöst spel av di våre.

Det fanns egentligen inga ljusglimtar i den här matchen förutom tillfället då Jens Westin trodde att han var Scott Stevens och bara var några centimeter från att skicka en HV-forward till sjukstugan.

I övrigt är det förvånande hur spelare med hundratusentals kronor i månadslön i ett oattackerat läge inte kan få ut pucken ur zon. Om du får tid att ladda, dra ett högt slagga för helvete. Det finns inte en back i världen som tar ner det med handen frivillgt.

Nu MÅSTE det bli skärpning mot FBK på torsdag annars börjar det lukta kvalserien.


Järnet i Jerusalem


  vs. 


Så var det då dags för avslutningsmatchen på den hittills värdelösa roadtripen. Och motståndet i afton är inga mindre än Jönköpings hjältar HV71.

Ett HV som dessutom är ljusår bättre än senast då Lance "the dance" Ward gjort laget en tjänst och åkt hem.

Modo ställer upp med Tarkki i målet. I övrigt så är man skadefria, något som minskar antalet anledningar att skylla ifrån sig på runt 21.15. Jag tror nämligen att det blir jäkligt tufft ikväll. Hjärnan säger utskåpning med hjärtat säger gnetseger 2-1. Och vem fan har mått bra av att lyssna på hjärnan???

Nu kör vi!

0 mål, efterblivna "journalister" och Anton Hedman




Så var då Doktorn åter tillbaka efter diverse aktiviteter som inte gått att kombinera med ishockey. Under denna tid har det enligt rapporterna sett sisådär ut för oss med Modoglasögonen på.

0-1 mot Luleå är väl en OK insats med tanke på det stim som Simply Rönnqvists gossar är inne i.

Efter torsdagens omgång uttalade sig också allas vår Messias Leif "nutid" Boork om alla lag och vad man saknade. Förutom att alla lag utom typ Luleå och SAIK spelade ett stenåldersspel och inte den "nya Svenska stilen". Dessutom valde den gode Leif att bjuda på oräkneliga kontradiktioner precis som vanligt. Bland annat ansåg han att AIK värvat bra med en tydlig idé men att nyförvärven inte skulle ge någon effekt...ähm... :-)

Noll mål i torsdags följdes av 0-3 nere hos fiskrensarna i Götet. Jag gnäller inte på att man inte fick hål på Luleå men mot Frölunda ska man inte behöva gå av isen utan kassar. Särskilt inte när Honken står och agerar John Wayne.

Sen har vi då det här med tacklingar. Såg bilderna från Hedman och Dimitrakos proppar och kan inte låta bli att bli förbannad. Här försöker vi att år efter år försöka få spelet i elitserien att innehålla fler tacklingar och tuffare spel. När sedan en sån som Hedman sätter in en klockren open-ice på Schubert så våldtas han totalt av rättsskiparna i randigt. Och som vanligt är åsikterna delade. De som kan hockey, såsom Schubert själv, ansåg att det var en klockren propp och att utvisningen var felaktig.

Andra, såsom Wennerholm, tyckte annorlunda. Så här skriver "experten":

 Hade Hedman satt en armbåge i ansiktet på Schubert hade ingen ens ifrågasatt en avstängning, men det är faktiskt den lika hårda axelkåpan som orsakar flest hjärnskakningar i dagens hockey.

Ja, Mats, men nu är det så att det är tillåtet att sätta tackligar med axeln men inte med armbågen. Vissa människor är så förbannat dumma i huvudet och naiva att man undrar vem de legat med för att få jobbet. Med tanke på Wennerholms ålder lär det väl vara Hierta själv...

Men nu lägger vi historien bakom oss och fokuserar på morgondagens match mot HV. För att den här roadtripen ska sluta annat än i totalt moll så vill det till att Modo snuvar åt sig åtminstone 2 pinnar nere i Jerusalem. Doktorn återkommer med en inför-matchen under tisdagen.


Vilken reWard


Tillbaka i hetluften efter en vecka i Berlin. Landade lagom för att se lite av matchen mot HV och imponerades av den utomordentliga arbetsmoralen samt förmågan att hålla Lance Ward på banan. Då jag inte såg hela matchen blir det ingen generell matchanalys annat än att Skröder och Madsen verkar ha kalibrerat siktet där uppe i kryllan.

Nej, istället blir det Lance Ward för hela slanten. Det är ett under för mig att HV fortsätter att spela med en av seriens sämsta försvarare, särskilt sett till de pengar han lär tjäna. Med Ward på isen blir det garanterat alltid några extra goa lägen. För er Jerusalembor som inte tror mig, se här:



2-1 målet. Niklas Danielsson trycker sig förbi Ward lika lätt som valfri spelare runt Mange Johansson i ett OS. Alltså inte åker förbi, utan trycker. Det enda Ward rimligtvis borde vara bra på är väl närkampsspelet? Eller är det att begära för mycket. Kanske han fokuserar på att hålla rent framför eget mål?



4-1. Den gode innebandyspelaren Ward visar att han är så rädd för en isare på foten att han hellre ställer sig bredvid och tittar på medan de som lyssnade på instruktionerna för pojkar 9 år tar kampen framför kassen.



4-1. Lance fullbordar sitt hattrick i misslyckade ingripanden genom att gå på världshistoriens äldsta "stanna upp i slottet" fint och Morten får all tid i världen på sig att sprätta upp den i krysset.

Slutsats
Det finns något som heter taktik i hockey Lance...fucking Google it! 

Årets utskåpning och en torsdag i Berlin




Då var det återigen vardag efter en fin helg ur Modosynpunkt.

Jag trodde inte att vi skulle få en enkel resa mot SSK men vi körde ju över dem grande!

Framför allt var det kul att hela laget spelade propagandahockey första 20. Det måste vara 3-4 år sedan vi varit så förbannat överlägsna även sett över resten av matchen. Än vad Sötälje försökte med så kändes de ju aldrig hetare än en fickljum bultis.

Matchens spelare
Det kanske vore på sin plats att hylla vår egen kungspudel Kristian Forsberg men trots dennes tre kassar och enorma arbetsmoral ger Doktorn sin lilla guldstjärna till Niklas Sundström. Det är ett nöje att se Susse spela hockey när skridskoåkningen och orken är tillbaka. Ifjol sa han själv att det gick tungt då han inte hade grundträningen i kroppen. I år syns det att allt stämmer. Nu när Challe dessutom tvingar honom att skjuta nån gång ibland så kanske det till och med kan bli 15 kassar i år.

Torsdag i Berlin
Tyvärr kommer jag med största sannolikhet att missa torsdagens match borta mot AIK på grund av en konferensresa. Lite synd med tanke på gångavståndet till Globen men lite currywurst och weissbier sitter heller inte fel.

Jag hoppas dock att Modo fortsätter på den inslagna vägen och helt enkelt kör över AIK. Med den taktik vi kör med så blir vi mindre beroende av motståndarna, något jag tycker är det bästa som hänt hockeymässigt efter den 14 april 2007. De två senaste säsongerna har vi spelat en långsam hockey som faktiskt passat bättre mot bättre motstånd. Numera spelar vi snabbare, aggresivare och tätare vilket gör att sämre lag som AIK kommer att få problem tidigt i sin uppspelsfas. 

Efter några mindre dåliga tippningar känner sig Doktorn på gång och kan redan tre dagar innan säga att det blir 2-4 till Modo efter mål att Danielsson, Susse, Skröder och Timmy!

Lördag
Flyget landar vid 16 och jag ser att det är kvällsmatch så förhoppningsvis hinner Doktorn slänga in sitt tips innan nedsläpp. Om inte så känner jag redan nu att det luktar seger uppe i Grytet redan nu...nånting säger att Madsen vill avgöra...


Käka kringlor?

Då var det dags för säsongens första möte mot Södertälje. Ett Södertälje som faktiskt kommer upp till Övik med tre raka bortavinster i trunken.

Vad SSK ställer upp med för uppställning ska i princip kvitta i den här matchen. Håller vi koll på vårt reject Almtorp, lobotomerade Videll och Carlssonarna så finns det inte mycket över till backup.

Modo ställer upp som senast med Hasse och Hållberg på bänken. Bensaxen får alltså fortsatt förtroende. Hoppas bara att Hållberg tar den här tiden utanför laget på rätt sätt och att han kämpar som satan för att ta tillbaka sin plats.

Jag tror att Tarkki får svårt att hålla nollan i afton men inte ska han väl behöva släppa mer än en puck bakom sig?

Doktorn tippar 4-1 efter mål av Timmy, Skröder, Cook och Dimitrakos.

Nu kör vi!

Kuben, Ward och Jämtin i världsklass




Så var då diskussionerna åter igång kring huruvida Lance Ward särbehandlas av domarna. "Experterna" är många och anser att det är allt ifrån våldtäkt till justitiemord. Själv kan jag inte låta bli att le i mjugg.

Var fan var dessa diskussioner för 10 år sedan när Wernblom blev kölhalad och långtidsavstängd efter lite skrik och en trashad sticka? Då var det bara folk från Ångermanland som undrade vad domare och disciplinnämnd höll på med. Nu lipar man över att folk får 3 matcher för hopptacklingar mot huvudet. Vad fan är det jämfört med 8 matcher för misshandel av träklubba?

Och vi Modoiter vet ju av tradition att Kuben är urusel och gillar att stå i centrum. Fråga bara Sundström eller Salle. De hann inte ens öppna käften innan Andersson smaskat händerna i sidfläsket och gett dem en tia.

Ward vet om att han specialgranskas. Det gjorde jag också på min tid i de lägre serierna. Och givetvis finns det en anledning till detta. Ward får väl helt enkelt se till att inte gå in som tredjegubbe och tro att han ska undvika utvisning. Själv lärde jag mig aldrig läxan, kanske är man inte så olik Per Ledin ändå :-).

Ward vs. OKT
Vidare anser ju Sikta mot stjärnorna-Lasse att Ward är den tuffaste spelaren i Elitserien. I beg to differ! Elitseriens tuffaste spelare är utan tvivel vår Ole-Kristian. Fråga bara Alex Kotalik: http://www.youtube.com/watch?v=yPFBu35pp9I

Ser man också till fightloggar, tacklingar m.m. på nätet så kan man enkelt dra slutsatsen att OKT vinner mot Ward på TKO. Att han dessutom är en flera gånger bättre spelare gör ju heller ingenting.

Sveriges NY Rangers
Såg att Bodin på hockeysverige.se pratar om Frölunda som Sveriges NY Rangers. Ni som följer Doktorn vet ju att det uttrycket myntades här i bloggen redan innan matchen i tisdags. Kanske Bodin smyger runt här och är smyg-Modoit.

Nicke Nyfiken
Till sist måste jag bara få kommentera det Expressens egen Nicke Nyfiken Nyström säger om Jämtin. Han påstod häromdagen att Jämtins backchecking emellanåt håller världsklass. Vadå emmelanåt? Såna här dumma kommentarer får ju vem som helst att vilja bli redaktionschef för möjligheten att kicka folk.

För seriöst, vem kan inte emellanåt hålla världsklass? Och hur stor del är detta "emellanåt"? Jag kan säga att jag själv emellanåt är en sniper i världsklass. Senast detta hände var under träningen i Tulehallen i måndags. Avslutet jag tog under typ den 3:e eller 4:e övningen gick stenhårt kryssribba in, inte ens Ovie hade kunnat göra det bättre.

Återkommer under morgondagen innan det är dags för nedsläpp. Vågar vi hoppas på närmare 7000 i Grytet även om det är Sötälje som kommer på besök? 

Tennissiffror!



(Foto: Håkan Nordström)


Vilken underbar afton det blev! Full fart från första nedsläpp och det var ju bara fetröta som gjorde att Frölunda fortfarande var kvar i matchen efter 10 minuter.

Efter en sån här tam insats av Frölunda lär det inte stå många rader i Göteborgsposten idag. Kanske Adrian kan skylla det här på Calle Johanssons backcoachning för 4 säsonger sedan...

Nu till matchen

Skönt att få igång målskyttet, och vilka mål sen!

1-0 av Susse, på klinisk avslut i slottet.

2-0 av Rosén, där Lundström käkade kokt med bröd.

3-0 av Ritchie, säsongens mål alla kategorier. Får mig att minnas Kirk Mullers bamseslagga i krysset bakom Tomas "Osten" Östlund under 99-allstars turné vid första lock-outen.

4-0 av Niko, där vår Jänkgrek visar vilja och dessutom trycker in skiten på tennis.

5-0 av vår egen prison bitch Blomqvist som blev lika glad för första elitseriemålet som Håkan Åhlund när han kommit i ett par gamla jeans.

6-0 av Hedman, som i 1 km/h glider igenom några tiotal miljoner kronor innan han på väg ner i sarghörnet föser in pucken five-hole på Sveriges slappaste keeper.

Förutom målen ska beröm ges till Tarkki för ett stabilt spel och Josefsson för den bästa matchen sen premiären. Nu börjar det dock bli dags för våra backar att sätta en kasse, annars måste snart Lasse Jansson snöra på sig rören igen.

Nu är det spelledig på torsdag innan Modo i helgen gästas av publikfriarlaget från Little Syria. Blir det tennissiffror även då? 

Fisklukt i Fjällräven Center


  vs. 


Så var det då dags att rensa lite fisk nere i Grytet när Sveriges NY Rangers kommer på besök.

Efter helgens sömnpiller i Karlstad måste det skapas lite målchanser, särskilt när Frölundas försvar känns lika stabilt som Torsten Flink i ett apotek.

Framåt har ju Göteborgarna ett jävulskt material på papperet med hypade Pyöräla och Hahl. Dessutom har man ju Andreas "4 matcher per säsong är lagom" Karlsson, Kallio, Pebben och fysiske Joel.

Dessutom är det dubbelt jubileum för Niklas Andersson som inte bara fyller 50 år utan dessutom gör sin 5000 match i Frölundatröjan i afton.

Med Oscar Hedman och Wiklund på backen känns det ju inte som att kan bli en målsnål match men jag tror tyvärr att Niko och de andra blötkruten mest kommer att spana in sargreklam och slå svenskt rekord i överlämningar mellan forwards.

Det blir dock seger, men bara med 3-2.

Nu kör vi!

8000 syskon



Så var man då åter på jobbet efter en helg i Karlstad. Ber om ursäkt för dåligt uppdaterad blogg men det var annat som kom före. När dessutom iPaden inte har stöd för å ä och ö kände jag att det var lika bra att skita i inläggen snarare än att skriva "sana har fina saker".

Matchen
Själva behållningen, och det var inte mycket att glädjas åt vare sig som Modosupporter eller sexfingrad dansbandsstjärna (tack JKF för formulering :-)). Det bästa som hände var att moppe-Junland fick räkna revben efter att ha smakat norskt stål i form av Tollefsen.

Tollefsen, vars far för övrigt var på läktaren och tackade men lilla men ack så inflytelselika Modoklacken för sitt engagemang. Han lovade att framföra våra hälsningar till Ole-Kristian om att det finns en kille med bögporrmustash nere i Jönköping som gärna skulle vilja stifta närmare bekantskap med isen.

Storyn om banderollen
Klacken ja, eller klicken eller vad man nu ska säga. Den var matchens behållning. Några personer från Övik hade tagit med sig lakanet på bilden ovan och när speakern sedan ropar ut publiksiffran kontrar Modoklacken med banderollen och ramsan "8000 syskon".

Man skulle kunna tro att en klack med några hundra personer skulle ignorera detta meddelande och sjunga högre och starkare än innan men istället förvandlades hela FBK-klacken till hormonstinna pubertetsmonster.

Först kommer den förre klackledaren upp bland Modoklacken för att slita ner flaggan. Vakterna visade dock denne gentleman hur man tungkysser betong och drog bort honom iförd handfängsel. Knappt hade detta dragit över förrän stolle nummer 2 dyker upp på läktaren och försöker göra samma sak. Återigen visar vakterna prov på handlingskraft.

Efter detta väljer Modoklacken att ta ner banderollen då den tydligen väcker mer upprörda känslor i Karlstad än Lars Wilks på en föreläsning i Uppsala.

Tillbaka till matchen
Vad som åter blev synligt är Modos totala avsaknad av spets. Vi gör en bra bortamatch genom att minimera chanserna för FBK men skapar heller ingenting själva. Det har börjat surras om nyförvärv och jag skulle gärna se två nya forwards (en skapande center och en sniper) för att kunna skicka ner Danielsson och Madsen till en tredjekedja med Svarten. Lyfta in Dimitrakos med Susse och Skröder och hitta en ny center till andra. Där kan man flytta ut Ritchie på kanten och få in en sniper till.

Men nu är denna match lagd till handlingarna och vi ser fram emot två hemmafighter i veckan där det ska kunna bli 6 poäng, Frölundas indianer och gossarna från Kringelstan.

Mer inför matchen mot fiskrensarna blir det inför nedsläpp.


Skröder, vår egen Downie!

  =

Så var det då dags för dagisjournalisterna att knattra på tangentbordet igen. Den här gången är det "jag lyfter inte stången i bänk" Ek och nån Henrik Sjöberg i Zuccarelloformat som tycker till om gårdagens match och Skröders propp på Sebbe Erixon.

Efter Pikkarainens hopptackling verkar det som att hela svenska "journalist"-kåren slickar Töpel och Co medhårs genom att börja fördöma saker hit och dit. Just nu är det hopptacklingar som verkar vara hetare stoff än Paris Hilton utan trosor i en taxi.

För oss som såg gårdagens match (och tyckarna på Expressen, Sportbladet, SVT m.m. ser alla sekvenser i alla matcher jämt...) ter det sig väl ganska klart att Skröders hopp har väldigt lite med saken att göra. Vad som istället borde tydliggöras är väl det faktum att Erixon hade huvudet ungefär lika högt som Andreas Salomonsson vid ett tremålsunderläge.

Per-Åge gjorde ju snarare Erixon en god gärning som hoppade och satte sidfläsket i fejjan istället för att komma in med axeln mot skallen. För det är där problemet ligger. Att tacklingen är mot huvudet. Men det är delat ansvar i hockey, något de flesta "journalister" aldrig förstått då de aldrig spelat hockey annat än på rasterna med de andra ungarna i specialklassen. Vi någorlunda förnuftiga vet att det gäller att hålla upp huvudet, annars gör det ont!

För er som vill se hur en riktig hopptackling ser ut bjuder Doktorn här på Steven Downies propp på Dean McAmmond: http://www.youtube.com/watch?v=322zqTkL0-c


Svarten, Tarkki, Kuben...



Så inkasserade då Modo Hockey sin andra raka strafförlust efter loja småfinter och slappa handleder...men nu till själva matchen.

Först av allt vill jag säga att detta var säsongens hittills trevligaste match att titta på. Högt tempo, lite smågrinigt och ett tydligt mindervärdeskomplex hos lillasyster.

Dock hade vår kapten spelat en tvåa på matchen eftersom han först valde att inte markera sin kille på första målet och sedan tyckte att den idéen var så bra att den borde upprepas en gång till...0-2.

Efter detta verkar det som att nån sa åt honom att han glömt lämna in kupongen för vips plockar han pucken av en slarvtarm i Timrå och drar upp Åkerlund på 400 med ett trevligt skridskolyft och den långa dragningen över till forehand. Just skridskolyftet alltså...målvakter är bra jävla dumma. Går på den varje gång :-)

Starkt att Modo att komma tillbaka i detta underläge och när Rosén sen trycker in 2-2 efter att Hedman jobbat fram pucken så känns det som att Modo är riktigt på G. Då kommer Thomas Andersson in i matchen.

Först börjar han med att släppa Europas tydligaste interference på Niko för att i momentet senare plocka ut Josefsson för tripping. När sedan Modo sätter 3-2 i PP börjar det åter klia i pipan på Kuben.

Han håller sig dock (med undantag för några konstiga bedömningar i samband med att Per-Åge självdör på isen efter att ha sniffat på Halonens handske) ganska lugn tills dess att Modo har segern inom räckhåll. Då tycker sig Öviks populäraste domare hitta en interference på Timander i Modozonen. Den typen av screen som han släppt i 57 minuter och 42 sekunder. När Timmy sedan slänger klubban och skriker "fan va du är dålig" får Andersson för tidig utlösning och klappar dit en extra 10:a.

Givetvis utnyttjar Timrå detta och Timo "min rygg är i nyskick" Pärssinen trycker in kvitteringen.

I förlängningen känner Kuben ånger mot sitt tidigare beslut och skickar plötsligt ut Mora Skogs på 2 minuter för horribelt felbedömd "holding the stick" där Skogs hade båda sina händer på sin egen klubba. När Skogs sen slänger klubban och ropar "fan va dålig du är" har dock Kuben glömt hur han brukar hantera den situationen och blundar.

Så till straffhelvetet. Nog för att Tarkki hade otur när pucken hasar sig in men Niko, Skröder och Danielsson måste ju för helvete lägga bättre straffar. Vad säger Challe och Johansson till spelarna innan det är dags? "Gå ut och försök träffa keepern på benskydden eller lägg den en meter utanför"?

Det finns så mycket poäng att vinna på dessa straffar att jag inte fattar varför man väljer att inte ta dem seriöst. Återigen, SKÄRPNING!


RSS 2.0