Schjuuuukt viktigt i Schtaaan

  vs. 

Dryga 40 minuter till nedsläpp mellan topp och botten i serien. Det är roligt att se hur ärkemongot Pettersson på hockeysverige raljerar över hur Modo varit tippade högt i serien och att man har bättre trupper än halva serien. Jag vet inte hur han ser på hockey men personligen tycker jag inte att något lag annat än AIK har ett direkt sämre lag än Modo på pappret. Det är rätt jämnt mellan Brynäs, Luleå, Timrå, SSK och Modo.

Nåväl, dags för Skellefteå borta, en riktigt tuff uppgift. Jag tycker att många lag spelar helt fel mot SAIK. Man har visserligen spelskickliga backar men de är också lika säkra i egen zon under press som Mike Green i en 7e avgörande match. Därför måste man se till att ligga på som satan så att Larsson och kompani slår de där indianarna som brukligt.

Doktorn är dock schjuuuukt pessimistisk inför denna match och tippar helt sonika dyngtorsk, 6-1 efter ett tröstmål av Danielsson.

Men det blir ju kul i alla fall tills dess att SAIK tar ledningen, även om det bara är några sekunder...Nu kör vi!

Doktorns recept på framgång del 2

Så var då föräldragruppen avklarad och det är dags för del 2 i Doktorns recept mot framgång. Nu har vi kommit till våra kära anfallare.

Förstakedjan: Ny sniper - Ritchie - Ny skridskoåkare
Det alla med lite förstånd och sunt hockeykunnande sett den här säsongen (och även förra) är att Susse och framför allt Skröder inte är något för förstalinan, särskilt inte tillsammans. Istället vill jag se Byrån som förstecenter med två nya killer på kanterna. Den ena ska vara en sniper av rang, killen som tar upp den största delen av lönebudgeten men som inte är halvgrek och långsammare än Per Djoos. Jag ser gärna någon EU-spelare på denna position och det räcker om han vet på ett ungefär hur man uppför sig i egen zon. Till den andra vingen vill jag ha en kille med bra storlek och bra fart på rören. Gärna en transatlant som vet hur man jobbar arslet av sig i varje byte.

Andrakedjan: Ny skridskoåkare - Susse - Danielsson
Jag tror att det skulle göra Susse gott att få lira andralina och gärna slippa spela varenda BP. Danielsson började ruskigt bra i höstas och slipper man bara släpa runt på Skröder så tror jag att dessa två kan hitta varandra lika lätt som Timo Pärssinen sniffar till sig en minttu i Panoramabaren. Kan dessutom världens ömmaste fötter hanka sig fram en sista gång så blir den här linan elitseriens vassaste.

Tredjekedjan: Skröder - Rosén - Madsen
Här i tredjekedjan dumpar vi Per-Åge. Förhoppningsvis får han spela mot sämre linor och halka in ett par puckar. Om han dessutom fattar att det är hans uppgift att stå framför mål i PP så kan det bli några fler. Rosén vet vi har fina kvaliteter och tillsammans med Madsens kämpande kan vi här med lite tur och Guds försyn få till lite secondary scoring.

Fjärdekedjan: Hedman - Svartvadet - Forsberg
Kapten Black Bet har ju blandat och gett den här säsongen men faktiskt varit hygglig på att hålla puck i anfallszon. Med hjälp av Hedman (som är bättre på rören än vad jag trott) och K-fop så kan den här linan vara tung att möta.

Detta lag innebär ju också att Blomqvist och Mange Hägga får nöta bänkt. Att dessa får såpass mycket istid som de får är ett klart svaghetstecken.

Doktorns recept på framgång del 1

Så var då matchandet igång igen och vi närmar oss med stormsteg jul. För Modos del finns det en hel drös med önskningar som tomten måste uppfylla. I det här inlägget ger doktorn sitt recept på framgång inklusive de hårda klappar han önskar i form av nyförvärv.

Målvakter: Tarkki & Dahlberg
Jag tycker att målvaktssidan ändå ser hyfsad ut. Om den här åsikten är helt objektiv eller bara ett resultat av åratal av misslyckade keepers låter jag dock vara osagt. Tarkki började serien bra och var väl helt ok även när Dahlberg fick stå en match och sen tog över spaden. I de senaste matcherna har ingen av dem impat men å andra sidan har de haft ett Tracy Lords-försvar framför sig som släppt in alla som knackat på. Då båda dessutom tidigare visat sig vara som bäst när det gäller hoppas jag att de spikar igen nu när läget är prekärt.

Första backpar: Tollefsen - Nyförvärv
Efter en kass inledning spelade vår norska mardröm upp sig rejält under 10-12 omgångar innan han åter började dala. Förhoppningsvis hittar han tillbaka till det enkla och resoluta spel som gör honom till en av de bästa defensiva backarna i serien. Bredvid OKT vill Doktorn ha in en offensiv back som kan bidra med snabba spelvändningar och vara ett tillskott i PP. Drömmen här vore att få tillbaka Pikkarainen som går halvtungt i Minsk.

Andra backpar: Timander - Josefsson
Jag är nog inte den enda som tycker att Timander börjar se rätt mör ut efter att få snitta 22-23 per match mot motståndarnas bästa linor. Förhoppningsvis kan en uppdelning av Timmy och OKT göra att man kan dra ner lite på istiden för Järnkäken. När det gäller Josefsson så är han den back som lyft sitt spel mest de senaste omgångarna. Men en rejäl bullbagare bredvid sig är förhoppningen att han ska fortsätta vara aktiv i offensiven. Kan han vara snygga till frillan i lite mer finsk slekpage så får vi kanske en Pikka-light.

Tredje Backpar: Hållberg - Westin/Hasse
Här skulle man kunna önska sig förstärkning men de pengarna får läggas på annat håll. Om Hållberg glömmer de senaste 12 säsongerna och börjar om kanske han kan hålla hyfsad klass. Om Westin kan göra en skäggtransplantation och lägga in en Daltonhaka kanske han också blir lite rejälare i sitt spel. Då håller han också undan i den mördande konkurrensen med allas vår Snygg-Hans, lite som att tävla i 100 m häck mot David Lega men ändå...

Är tillbaka om nån timme med del 2. Nu blir det promenad genom ett vinteridylliskt Stureby bort till föräldragrupp och förhoppningsvis lite kaffe och kaka!

Mörker

Doktorn ursäktar sig för den taskigt uppdaterade bloggen. Igår var det tänkt att jag skulle tömma ur alla aggressioner på Boorken och Nicke Nyfiken samt ge ett inför matchen. Detta brukar göras när dottern tar en powernap men eftersom hon igår var ungefär lika trött som en iller på speed så uteblev dessa.

En längre krönika om Nyström kommer i helgen och när det gäller gårdagens match finns väl inte så mycket att säga. Modo skjuter och jobbar men ingen kan göra mål. Vi skrämmer inte direkt ihjäl motståndarna när vi slänger in Susse och Bullkungen i PP längre. Byrån är fortsatt bra och Tarkki såg ut som Zacke.

Nu förväntar vi oss nyförvärv innan matcherna nästa vecka. Vi MÅSTE få in minst två forwards av klass. Två spelare som direkt kan ta plats i första eller andralinan. Såg att Jeff Ulmer ville tillbaka till Modo. Då kan vi väl lika gärna ta in Ravil Yakobov när vi ändå är på gång...


Wargavinter

vs. 

Kallt som satan i Stockholm idag och det hinns inte med någon längre inför utan bara ett snabbt tips.

Imorgon kväll blir det ett inlägg kring Leif Boork och hans totalidiotiska artikel om de farliga spelarna.

Ikväll blir det suddenvinst igen. 2-2 efter ordinarie, mål av Ritchie och Skröder. I förlängningen avgör Dimi mot sina gamla lagkamrater.

Nu kör vi!

Domarmissar, Anton Hedman och sensationsjournalistik





Matchen
Så blev det då en väntad torsk borta mot Djurgården. Skillnaden i lördags var att Modo faktiskt var med i matchen ända tills domarna (med en etta på lången) gjorde slag i sak och gav Djurgården de avgörande fördelarna. Först tar man ett horribelt beslut och visar ut Rosén i spel 5 mot 3 i en situation bakom mål, en utvisning som domaren som stod vänd mot situationen på 1,5 meters håll ansåg vara tillåten men som hans käre kollega positionerad vid blålinjen ansåg vara ett solklart regelbrott.

Eftersom detta ändå inte gav den totala effekt som rättskiparna sökte så valde man sedan också att blunda för 3-4 minuter av ihärdigt hakande och fasthållande av hemmalaget för att sedan blåsa en högst tvivelaktig fasthållning på Cook. Matthias "någon släggade ner min hjälm på huvudet" Tjärnqvist utnyttjade detta och vips så hade de randiga lyckats med sin uppgift.

Hedman
Nu till matchens snackis, Hedmans armbåge på "Ladies Night" Holmqvist. Att tacklingen är ful råder inga tvivel om och heller inte att den borde ge ett par matchers avstängning såsom tacklingarna av Pebben eller Pikkarainen. Möjligen borde den lindrade omständigheten i Hedmans fall vara att han faktiskt gjorde Holmqvist en tjänst som nu kan skylla sitt utseende på en bruten näsa.

"Experternas" åsikter
Där hade diskussionerna kunnat tagit slut om det inte vore för att kvällstidningsmupparna behövde något att grina om. Wennerholm rapar vidare om 5 matchers avstängning, något han snart krävt för varje matchstraff den här säsongen. Ros orkar Doktorn inte ens läsa och "mug shot" Abrahamsson har säkert någon intellektuell analys som de övriga i hans specialklass säkert är sugna på att läsa. 

Istället har jag läst vad Nicke Nyfiken Nyström på Expressen har att säga, inte minst med tanke på rubriken på sin artikel och i sin så kallade blogg. Vi kan ju börja med blogginlägget som man väl kan begränsa sig till att kalla "ogenomtänkt" för att vara snäll.

Tugget om att Hedman aktioner skulle vara farliga för övriga Modospelare eftersom man skulle drabbas av hämnd från andra lag på andra spelare är en teori som säkert verkar trolig hemma i pepparkakshuset men som inte stämmer överens med verkligheten. Om Nicke Nyfiken bara tagit 2 minuter till att tänka efter hur många såna här vedergällningar som skett i serien kanske han skulle ha skitit i inlägget och återgått till verkligheten. Eller kan någon exempelvis minnas alla de gånger då Davidsson och Voutilainen gång på gång fått stryk på grund av vad Ledin, Jämtin, Törnberg och Ward tagit sig för ute på isen?

I sin krönika tar Nyfiken i så att han nästan blir 1.60 lång. Den argaste krönikan om Modospelare sedan "Sikta mot Stjärnorna"-Lasse grinade ihjäl sig om att Enström var en mördare när Mathias Johansson tyckte det var en bra idé att titta ner i en spelvändning på egen blå.

Nyfiken pratar om Hedman som en "respektlös fegis" och att han har skämt ut sig tre gånger den här säsongen. Reality check! Hur kan det komma sig att kvällsblaskorna skapar sig en egen sanning baserat på tidigare händelser?

1. Nyfiken hävdar att Hedman siktar på Schuberts huvud medan Schubert själv hävdar att tacklingen är OK och att han borde ha tittat upp. Slutsatsen Nyfiken drar är att det är ett överfall och att Hedman skämmer ut sig.

2. Nyfiken säger att Wallin inte var beredd och att matchen var avgjord. Med argument som dessa är det ett under att han överhuvudtaget fått sätta sin fot på en sportavdelning eller en ännu hellre en journalistskola (men det vore kanske att begära för mycket). Var i regelboken står förbudet mot att tackla en puckförande spelare som inte är beredd på en tackling? Och var står det att man inte får tackla någon när matchen är avgjord? Var står formeln för att beräkna när en match är helt avgjord? Expressens slutsats är att det är ett överfall.

3. Hedman armbågstacklar Holmqvist. Alla är eniga om att det är en ful tackling och bör ge avstängning. Här hade diskussionen kunnat tagit slut men vad ska blaskorna då hitta något att fylla tidningen med utan att behöva anstränga sig? Slutsatsen, ett överfall!

Tillsammans utgör dessa två enligt motståndare och enligt regelbok tillåtna fall plus arbågen tre överfall som liknar ett beteende av en "full idiot på ett stadshotell" och något som Hedman bör skämmas över och få sparken för. 0+1 = 3 eller hur är det?

Slutligen måste jag bara ta upp delen av krönikan där Nyström drar paraleller till NHL generellt och Stanley Cup-slutspelet och hur man där visar respekt, inte slåss bla bla bla. Såg han någonsin matcherna mellan Detroit och Colorado? Har han missat Dale Hunters crosschecking på Pierre Turgeon? Pronger på Homer? Hjalmarsson på Havlat? Missat alla open ice med höga armar som Kronwall och Murray satt de senaste åren? Borde inte dessa spelare få sparken av sina klubbar då de flera gånger fått matchstraff?

Sett till elitserien så borde väl aldrig Hardy Nilsson skrivit kontrakt med Widing eftersom han spelade fult i Brynäs och hade flera matchstraff samt nån avstängning. Borde inte Timrå kicka Pikkarainen efter sin avstäningning? Och borde inte Frölunda skicka Pebben på fiskebåten efter knätacklingen i början av säsongen?

Nej, proffstyckare utan egen erfarenhet av att spela hockey kan gärna skriva i nån lokal veckotidning där de inte gör någon skada. Nyström måste förstå att han inte kan starta upp en hetsjakt i en riksblaska, särskilt inte när den baseras på felaktiga fakta och personliga åsikter snarare än vettiga argument och trovärdig retorik. Skärpning!



Hardy på Hovet

  vs. 

Så var det då dags att återigen förlora en match i Stockholm. Egentligen skulle ni fått en liverapport från Hovet men i dag ska Doktorn själv försöka tämja Stockholm Falcons och sedan se hockeyn framför TV:n tillsammans med dottern. Känns ju lite synd när jag ser Globen genom vardagsrumsfönstret men kanske är det lika bra att slippa förnedringen på plats.

Modo ställer upp med samma lag som sist. Pumba i mål och Hållberg på bänken. Vad Djurgården ställer för lag på isen skiter jag fullständigt i eftersom det ändå kommer att bli torsk. Jag skulle dock inte gråta blod om Ole-Kristian skickade Nisse "Goalie-rapist" Ekman till SÖS med ett par knäckta revben eller att Marcus "Devils" Nilsson får smaka lite näve av Hedman.

Ni märker, Doktorn är på krigsstigen. Nu langar jag in en gammal VHS med "Hockeys Hardest Hitters" och förbereder för bataljerna Duvbo IK - Stockholm Falcons och Djurgårdens IF - Modo hockey.

Tipset är Duvbo - Falcons 9-2 (2 mål 2 ass av Doktorn) och Dif - Modo 4-2, mål av Danielsson och Ritchie.

Nu kör vi!

På håret!

Även om Doktorn missade resultatet så måste ju en guldstjärna delas ut för tippandet av Josefsson som målskytt. Den gode smålänningen har fått lite ris här i bloggen men i torsdags spelade han på ett sånt sätt som vi vill se. Bra skridskoåkning, modet att ta vägen närmast sargen och sen viljan att ta avslut.

Förutom Josefsson ska återigen hyllningar ges till vår just nu bäste spelare "small nose" Ritchie. Han har en grym fart på rören och vore det inte för att han spelar med Jonas Finn Olsson, eller är det Niko "300 papp i månaden" Dimitrakos så hade han säkerligen gjort 5-6 poäng till vid det här laget.

Slutsatsen av den här matchen blir i alla fall att vi saknar spets framåt, samma slutsats som dragits sen första nedsläpp i september...

Äntligen gametime!

 vs. 

Så var det då äntligen dags för lite hockey efter uppehållet. Modo börjar med att ta emot ett formtoppad och sjuuuuukt hypat Solna AIK. Alla pratar om hur bra AIK är...jag skulle vilja säga att det är pinsamt hur dåligt motiverade motståndarna är. Och detta trots att poängkungen Daniel Rudslätt är segstartad :-)

Nåväl, det ska bli intressant att se hur Modo kommer börja matchen ikväll. Förhoppningsvis blir det full fart från första nedsläpp. Jag vill dock inte se några huvuden under armen och tokkontringar från AIKs sida.

I mål fortsätter Mapumba Dahlberg och i övrigt är truppen skadefri. Om nu bara Skröder gjort annat än att trycka burgare under uppehållet och Nicke Danne kollat igenom de två första matcherna i höstas så kommer förstalinan att göra succé.

Om dessutom Dimitrakos gått en självförtroendekurs hos valfri spelare i Malmö FF så kan vi nog lita på att det blir ett par pinnar i afton. Kul det där med Allsvenskan förresten. Hur kan den vara så förbannat dålig? OK att vi skickar bort våra bästa spelare men det är ju inte så att de som är kvar bara har ett ben. Kul att vinna i sin specialklass...

Men nu ska inte Doktorn kladda ner den här bloggen med fotboll, det är ju hockey som gäller! Ikväll blir det vinst 5-1 efter mål av Dimi, Susse, Hedman, Josefsson och hör och häpna, Blomqvist!

Nu kör vi!

Fyllhundar

  


Skönt med en straffvinst mot Linköping i lördags men den är ju ingenting jämfört med den tillfredställelse jag känner hur Timrås finnar firade sin fortsatta losing-streak.

Timo "mitt ansikte skriker antabus" Pärssinen och världens fetaste Jokela gjorde som finnar i största allmänhet gör när man firar eller sörjer...blir apfull. Detta i sin tur uppskattades inte av Sundsvalls finest som helt enkelt placerade tikarna i cellen.

Nu är frågan vilket straff man ska få av klubben. Kanske att tvingas spendera en eftermiddag i Timrå Centrum tillsammans med sina bästisar Leffe, Tratten och Lill-Spånk?

Hlekande Hlätt?

  vs. 

Så var det återigen hockeytime!

Ska Modo haka på lagen ovanför strecket krävs seger mot klubben utan kultur. Linköping har ju varit halvruttna sen lönetjeckerna dykt upp och en vinst ikväll känns fullt realistisk.

Modo ställer upp med Dahlberg i kassen och i övrigt ett skadefritt lag. Jag kan inte minnas senast vi fått vara skadefria så här länge, och detta trots att vi spelar en snabbare och mer fysisk hockey än någonsin tidigare. Bara för att jag tar upp detta så lär ju 2-3 nyckelspelare gå sönder i afton...

Doktorn är positiv och tippar 4-2 efter kassar av Madsen, Skröder, Svarten och...jag nu måste väl Niko pytsa?

Nu kör vi!

Bara i ÖA kids, bara i ÖA


Råskinn eller snälla tikar?

  vs. 

Så var det äntligen dags för lite länsderby mot lillasyster.

Modo ställer upp med skadefri trupp och Dahlberg i kassen.

Timrå har Skogs, Granath och Styv kuling skadade och dessutom "Råskinnet" Corso avstängd. Media alltså...vem är det som sitter och bestämmer rubrikerna på rosa tidningen och Expressen? Att kalla Corso för råskinn känns väl ungeför lika rätt som att kalla Rickard Wallin för...maskulin!

Hur som helst, nu är det dags för Modo att ha lite flyt med sig i matchinledningen. Mot Brynäs hade man kunna tagit ledningen i första anfallet och ikväll hoppas jag att detta sker. Vi måste fortsätta att vara aggressiva och ligga på motståndarna högt i banan. Särskilt mot Timrå som inte har den mest kreativa backuppsättningen världen skådat.

Personligen tycker jag att de intressantaste fighterna idag är upp till Tollefsen och Hedman. Om Doktorn fick bestämma så sätter OKT in en rejäl open ice på Pikkarainen och sen vore det inte helt fel om Hedman skulle mosa Peter Harrissons tvillingbror Jokela, den fetaste spelaren Timrå haft sen Håkan Åhlund bar BH.

Doktorns tips, 3-3 efter full tid och vinst på straffar. Målen av Dimi, Skröder och Rosen. Avgörande straff av Madsen.

Nu kör vi!

Euforisk bortahockey!


Så tog då Modo sin andra raka 2 poängare efter att återigen ha plockat in ett underläge. Skönt att se Challe och Johansson plocka bort både Bonsaksen (vad i helvete gör han på 0-1) och Hållberg. Att man sen sätter i Hasse, för dagen klädd i ett nytt och högre halsskydd än någonsin, gör mig kanske inte direkt övertrygg när pucken är i egen zon.

I övrigt så är det ohyggligt dåligt av laget att gå ut med huvudet under armen och tokköra. Jag tycker om att se fart och press från första nedsläpp men man måste ju för fan komma ihåg att det andra laget också kan göra mål, även om det står Kahnberg på tröjan.

Nåja, starkt att komma tillbaka och tack vara Cooks fösare (varför skjuter karln alltid dragga i benskyddshöjd?) så fick vi till en förlängning och straffar.

Straffar
När det kommer till det här momentet har doktorn redan tidigare visat irritation för de usla straffar som läggs. Tisdagens match var inget undantag. De enda två bra straffarna kom från Dimi och Madsen och man undrar ju hur Challe tänker när han sätter in Svarten och Skröder på straffarna medans en sån som Jacke Blomqvist får göra Hasse och OKT sällskap på bänken.


Komplett mål eller bara kaffe?

  vs. 

Så var det då dags om en dryg halvtimme. Viktig match mot ett Brynäs i allt annat än toppform.

Modo ställer upp med skadefri trupp och vad det verkar så ska Cooken sitta på bänken. Rykten inom nöjesjournalistiken säger att han är på väg bort för Modo ska kunna knyta till sig Matt Murley, en kille som känns enormt hypad efter sina matcher i de sexfingrade händernas lag.

Personligen önskar sig Doktorn en riktigt fartfylld match där Modo inte väntar in Brynäs utan kör på som satan. Med tanke på hur Brynäs uppträtt på bortaplan de senaste 25 åren så finns det kanske en chans att en halvblind domare lyckas visa ut lite Gästrikar för de spelförstörande moment som deras hockey är uppbyggd av.

Men nu är det dags att ladda upp. Det blir 6-1 idag, 2 av Påsen, och sen sätter Susse, Danielsson, Hedman och Timmy varsitt!

Nu kör vi!

Byron visar var skåpet ska stå!



Så blev det då äntligen lite mål från Modos sida även om man satte lördagskaffet i vrångstrupen två gånger om när Pierre Hedin, ja jag sa Pierre Hedin, satte två baljor för SSK.

Rent spelmässigt var matchen ingen höjdare med dåligt tempo och minst sagt svaga uppspel. Dock förde Modo matchen eftersom Sötälje var ännu sämre. Därför kändes inte 0-2 underläget i paus särskilt rättvist.

Frälsningen
Anton Hedman blev den som till slut frälste laget (och de tillresta supportrarna) genom att på ett fantastiskt vackert sätt trycka in en retur. När sedan Mange Hägga föser ner en puck och Sjögren sedan Tracy Lordar in pucken mellan benen så är det kvitterat.

I början av tredje tar SSK återigen ledningen men sen kliver vår Byrå in i handlingarna. 3-3 stänker han in på retur efter en lobb på mål av Bonsaksen. Väl i förlängningen gör han sen en grym tempoväxling i mittzonen för att sedan agera sniper och sprätta in pucken istället för att passa en Madsen med ström i stickan. Bra val Byron!

Rickard Wallin
Doktorn kan inte släppa det här med Rickard Wallin. Nu senast går han ut i tidningen och anklagar Hedman för att vara feg, eftersom det är fegt att tackla en kille som tittar ner i isen. What the fuck! Och den här karln ville alltså på allvar ha ett nytt NHL-kontrakt i somras! Om det skulle vara förbjudet att proppa en kille som tittade ner i isen skulle ju Sasse Sandström ha gjort 300 poäng per säsong i elitserien och Eric Lindros skulle ha blivit den stjärna hans hjärna aldrig tillät honom att bli.

Vidare så hörde jag av en bekant att muppen Pettersson på hockeysverige tycker att man kan likna händelsen med den då Foppa tyckte att man inte skulle proppa i Icebreakersmatcher och nån kille från Västerås gjorde detta. Analyser och åsikter som denna är anledningen till varför jag aldrig läser vad den där tomten skriver.

Nu kör vi över Brynäs imorgon och börjar resan uppåt i tabellen!

RSS 2.0