Jubelfest i Jerusalem?

  vs. 

Som ni märkte så uteblev analysen av Färjestadsmatchen. Det hindrade inte värmländska blålinjeskuttare från att konstatera förlusten. Lite snabbt kan vi väl säga att hade Modo satt 3-0 så skulle matchen varit död. Nu valde man att, efter två drömmål, sluta spela och låta ett hårt jobbande FBK sno åt sig alla tre poäng.

Hur som helst, den matchen är nu historia och vi blickar fram mot en tre matcher lång roadtrip där första anhalt är Little Jerusalem. En match som Doktorn kanske hinner till tredje då Scandic Elmia är ett stopp på resan ner till helgens aktiviteter i Götelaborg.

Modo ställer upp med samma manskap som sist. Förhoppningsvis kan Tarkki ta revansch på sig själv och stänga igen ordentligt. I övrigt måste Modo spela äckligt tight och förlita sig på kontringar. Vi har ju försökt att spela så tidigare under säsongen men då har ju problemet varit att vi inte haft material till att anfalla. Med slovakerna och Byrån/Madsen så är dagens Modo betydligt vassare i spelvändningarna.

I HV saknar man dessutom Kalles Kaviar Lampenius, Fasth, Laine, Tjocke-Jukka och Pettersson. Även utan dessa känns dock laget riktigt vasst särskilt om Linkan sugit i sig några bultis innan nedsläpp.

Det är inte den här matchen som ska vinnas på trippen utan naturligtvis de följande kamperna mot Solna AIK och Brynäs. Doktorn är därför också lite försiktig i sin tippning och nöjer sig med 2-2 och förlust på straffar efter att Kristian "bäst på träning" Forsberg missat 11 straffar i rad. Målen under ordinarie fixar glödhete Nagy och Pikka i PP.

Nu kör vi!!!

Trepoängstisdag!

  vs. 

Visst är det väl så att det känns lite som i rubriken? Det är inte ofta Doktorn känner lukten av fullpoängare när Loobens crybabies står för motståndet men just nu känns det riktigt riktigt bra!

Modo ställer upp med en skadefri trupp även om det fortfarande är ett litet frågetecken för Pikkarainen och hans förkylning. I Färjestad kommer troligen Micke Johansson och Bastiansen tillbaka.

Det roligaste ikväll blir väl annars att se om Rickard "Little Miss Sunshine" Wallin tittar upp hela matchen eller om han hade tänkt gråta ut i tidningarna efter en tackling 18.13 i in sista perioden.

Tipset för kvällen blir seger 3-2 efter mål av Bartecko, Nicke Danne och Pikkarainen.

Nu kör vi!!!

Who´s your daddy?



Så var det då åter vardag och erkänn att allt känns lite lättare efter helgens vinst över lillasyster. När dessutom tillresta Modosupportrar fullständigt massakrerar Timråklacken i läktarmatchen känns det ännu lite bättre. Det var inte utan att Doktorn drog på smilbanden framför TVn när Anton Lander i paus säger att Modo äger matchen, både på isen och på läktaren.

På isen vann Tarkki finnkampen mot Pitkämaki även om han bjöd på en tavla när han släppte första stolpen vid Timrås andra. Backarna gjorde en väldig bra match och då tänker jag inte på de vanligt stabila Timmy, Ante och OKT utan Josefsson som helt plötsligt visade upp sin grymma skridskoåkning. Hasse som satte flest proppar av alla, och inte minst 48 kg Hållberg som både fysade, fightades och slog snabba uppspel.

På forwardssidan går givetvis det största plusset till Nagy som visade hur man gör mål. I den kedjan var även Susse riktigt bra medan Bartecko var något osynlig.

Vidare imponerade Madsen som vanlig med att jaga sina offer så att Timråbackarna framstod som Mikko Jokela...

Sen vill Doktorn dela ut sin ros till Byron som visade Per "jag ser ut som jag kommer från Timrå" Hallin vad som händer när man går hårt mot keepern. Man kan väl lugnt säga att Ritchie överreagerade men med resultated game och inte match penalty så får det väl anses ok.

Kappvändarna

Förutom Matchanalyser var väl ändå gårdagens behållning inom media. Mats "jag vill ha en rak slutspelsserie" Wennerholms artikel om hur snälla killar inte får kyssa bucklor och hur Modo var så hårda. Tidigare under säsongen var Wennerholm en av de som grinade ögonen ur sig för att Hedman tacklade folk som inte var beredda eller att matcher där det bara återstår 2 minuter ska räknas som allmänhetens åkning utan kroppskontakt.

Nu har dock kappan vänt och Wenneholm gör ett försök att ranka de tio bästa slagskämparna. Där börjar parodin. Så här ser listan ut:

1. Hedman
2. Ward
3. Ritchie
4. Printz
5. OKT
6. Bång
7. Blomdahl
8. MacDonell
9. Nilsson
10. Brodin

Till att börja med kan man ju fråga sig vad i helvete Brodin gör med på listan? En kille på 78 kg som inte ens nått upp till tresiffrigt i PIM-kolumnen under juniortiden.

Vidare kan man väl säga såhär. Det finns enligt Doktorn två spelare i elitserien som sticker ut när det gäller fighting. Dessa är Tollefsen och Ward som båda gått ronder mot riktigt tufft motstånd i NHL och AHL.

Efter dessa två kommer Hedman, McDonell och Ritchie som faktiskt gått fighter. Där tillkommer också Printz som samlade på sig rejält med minuter under en säsong i Phantoms.

Efter dessa kommer...ingenting. Wennerholm pratar om Marcus Nilsson som NHLs tuffaste svensk när det begav sig. Hans topp med 36 minuter 00-01 ska alltså vara bra fighting. Vi kan väl jämföra med den enormt fysiske Teemu Selänne som samma säsong drog på sig 59 minuter...

Men nu ska vi inte hacka vidare på stackars Wennerholm utan låta honom komma på nån ny fantastisk idé kring hur man skulle kunna ta bort all spänning ur hockeyn.

Istället laddar vi upp för morgondagen och matchen mot syskonen från Karlstad. Återkommer med matchanalys under tisdagen.


Trevligt Tarkki



Så var vi då tillbaka på slutspelsplats igen. Får se hur länge det varar den här gången. Kvällens match mot Frölunda var väl ingen höjdare (för att uttrycka sig snällt) men även dessa poäng räknas.

Kvällens största hjälte var dock inte Tarkki utan Kristian Forsberg som agerade bollplank när Jeppe Mattsson skottade slagga i 5 mot 3. Att offra sig på det där sättet visar en lagmoral som jag inte sett i Modo på lääänge.

Skönt också att det blev vinst trots att förstalinan hade det halvtungt. Med en Nicke Danne i högform finns det kvalitet även längre ner i leden.

Nu gör vi som folket på ståplats, laddar inför en kross på lördag mot lillasyster.


Halta Lotta på besök

  vs. 


Så är då Doktorn äntligen tillbaka efter några dagars tystnad. Det har varit mycket med jobb och barn och bloggen har därför blivit lite lidande. Nu är det dock hårdbloggning som gäller och dagliga inlägg utlovas!

Innan jag tar upp kvällens match mot Lilla Londons finest så vill jag bara passa på att kommentera Nicke Nyfiken i Expressen. Kanske har han fått lite väl mycket kritik här men å andra sidan har han ju förtjänat den tusenfalt. Det betyder ju dock inte att Paralympicslaget på Rosa Blaskan gått och och dragit in 30 Pulitzers utan snarare att Buddha/Shrek/Mongo-mannen, Wennerholm, Mug shot och de andra producerat väldigt lite material på sistone.

Hörde av spAps att Rosen bland annat skrivit ett totalt hjärnslött inlägg där han delat upp elitserien. Eftersom Doktorn läser Ros blogg ungefär lika ofta som Leif Boork söker självinsikt så får ni ta och leta upp skiten själv om ni vill ha ett gott skratt.

Tillbaka till Nyfiken. För några dagar sedan skrev han att AIK skulle klara sig ifrån kvalserien förutsatt att alla spelare tog tag i sig och spelade på topp. Vad fan är det för resonemang? Om alla andra lag skulle göra detsamma skulle ju AIK troligen vara sist med tanke på spelarmaterialet? Och om Timrå hade haft 10 miljarder hade kyrkan sluppit ge dem 25.000:- för att pröjsa Pärssinens antabusbehandling...

Kvällens match
Men nu till kvällens drabbning. En fruktansvärt viktigt match mot ett Frölunda som ligger två poäng före. Vinst ikväll och vi är åter på slutspelsplats.

I Modo är det numera bara hårfagre Josefsson som saknas medan Frölunda för ovanlighetens skull saknar Andreas "Healthy" Karlsson. Dessutom frågetecken för junioren Niklas Andersson och Skrbek.

Något säger mig att det blir roligt i Grytet i afton. Kan vi kanske få se seriens bästa PP (det känns heeeelt overkligt att skriva detta om Modo) och lite sargmangel av Hedman och OKT så tror Doktorn att fiskrensarna viker ner sig redan i första.

5-1 till Modo, mål av Nagy x2, Ritchie, Pikken och Hedman!

Nu kör vi! 

Över strecket?

 vs. 

Som vanligt numera så kukar blogg.se ut och gör att mitt i princip färdiga inlägg försvann nånstans in i cyberrymden. Förbannat irriterande!

Jag ska dock sammanfatta det viktigaste här innan face-off!

OKT tillbaka i uppställningen stärker backsidan. Vi har inte förlorat mot Brynäs hemma sen Tommy Sjödins dagar. Slovakerna är fortsatt heta. Häggström och Bensaxen är långt från isen. Kan bara Blomqvist dra och sälja 50/50-lotter så att Byström får spela så blir det här kanon.

Tipset för kvällen blir 4-1 efter strutar av Ante Ecke, Bartecko, Madsen och säker Blomqvist bara för att Doktorn spydde lite galla.

Nu kör vi!!!

Tillbaka i fjollträsk

Så var Doktorn då tillbaka i arbete efter en långhelg uppe i Övik. Skönt att få andas lite norrländsk luft och träffa bekanta ansikten både på stan, i Grytet och på Olles.

Dock ska grym kritik riktas till den troligtvis gamle Östtysk som satt öppettiderna för shoppen. Vardagar 11-14, what the fuck? Vill man inte sälja något eller? När jag stod där och tittade in vid 15-tiden på fredagen var det åtminstone 4-5 personer till som kom och undrade samma sak.

Matchen mot SAIK måste ju också kommenteras. Doktorn gjorde som vanligt och tog plats högt uppe på stå för att blicka ut över både spel och publik. Det förstnämnda var mycket trevligt även om man valde att ge SAIK lite handikapp med 2-3 frilägen i första. I andra och tredje kontrollerade Modo matchen och spelade på resultatet.

Ja, ni läste rätt, man kontrollerade matchen och spelade på resultatet! Något som knappt hänt ute på udden sen april 2007.

Dagens ros
Doktorn har ju några gånger kritiserat Snygg-Hasse för sitt snällt sagt mediokra spel. I lördags var det som om Bäckman återigen stod i båset och hetsade 5:an till stordåd. Först en jättepropp på Hagos, sen sänker han Hornhinnan Forsberg innan han slutligen är 5 cm från att skicka en svartgul med sjuktransporten med en open-ice.

Nu ser vi fram emot torsdagen och ett jäkla trygg mot Brynäs och deras säkre keeper... 

Käka kringlor?

 vs.

Efter sköna 3 poäng mot klubben utan kultur så är det nu dags för en batalj nere i Tiny Tampere.

Innan tipset för kvällen måste Doktorn dock kommentera Nicke Nyfikens förslag i Expressen om att Elitserien borde ta ett uppehåll under junior-VM med motiveringen att det ändå inte kommer något folk till matcherna...

Kanske borde Nyström ta och åka upp till exempelvis Övik nästa vinter...

Eftersom junior-VM i år går mellan 26/12 och 5/1 och med ett par dagar res/acklimatiseringstid så skulle det innebära att det exempelvis för Modo skulle innebära 6 omgångar som skulle behöva skjutas upp. Genomtänkt förslag...

Nu till kvällens match. Satt själv två gånger i Axascaniaburken förra säsongen och såg hopplöst usla insatser. Frågan är om det kan bli ändring ikväll? Doktorn är på bra humör sen tipset senast även om jag inte hade förutspått Skröders mål i tom kasse. Därför vågar jag vara svagt positiv även i afton.

Vinst 3-2 efter mål av den pånyttfödde Susse, Bartecko och GI-Ante!

Imorrn bär det sedan av upp mot Övik och Doktorn finns på plats på lördag när Modo tar emot de dvärgvuxna tandtrollen från Schtaaan!

Nu kör vi!


Nytt år nya tag

 vs.

I 2011:s första match ställs vi då mot Cluben från Linkeboda. Doktorn är försiktigt positiv och hoppas på en seger 4-2.

Nu kör vi!!!

RSS 2.0