Så ändras historien...

Precis som alla andra har Doktorn följt de senaste dagarnas diskussioner kring "rasistattacken" som Man Face Sevc och Rahimi var inblandade i. Personligen anser jag det vara lite väl populärt att börja kräva jätteavstängningar och grina kring rasistiska påhopp när man samtidigt inte gör ett jävla dugg för att stävja användningen av andra ord såsom "fitta" och "bög".  För er som vill läsa en rätt nykter analys av detta rekommenderar jag denna artikel på Modoiter.se: http://modoiter.se/?p=818

Vidare tänkte jag bara ta upp detta:



Var det någon av er andra som såg denna match som också minns hur Alavaara hoppar in en tackling på Kuben???

Inte?

Kanske för att det gick till så här: http://www.youtube.com/watch?v=Lu-1928Xy5w

Så fort historien kan ändras...

Stortorsk vid Stångån?

  vs. 

Ojojoj! Efter en av världens sämst genomförda matcher genom tiderna är det nu dags för slöfockarna att få dyngstryk nere i Östergötland.

Det är för mig fullkomligt obegripligt hur man kan bli utklassad på hemmaplan av en elitserienykomling som dessutom inte heller spelar särskilt bra men här kommer några anledningar till varför Modo ligger där man ligger i tabellen:

Power Play:
Redan som knatte får man veta att det är lättare att passa pucken till någon som står fri än någon som gömmer sig bakom en motståndare. Det har inte Modospelarna lärt sig.

Vidare kan det vara en bra idé att försöka tajma dumpen ner i sarghörnet med att en lagkompis försöker röra på grillorna. Det gör man inte heller.

Om inte PP fungerar är det en bra idé att försöka spela enkelt genom att lägga pucken på mål och skicka in två killar för att gröta. Det gör man inte utan väljer att hålla jättelågt pucktempo och slå pucken längs sargen tills dess att man fumlar ut den ur zonen.

Försvarsspel
Om man är ett lag som inte klarar av att producera en massa mål så kan det vara en god idé att spela enkelt i egen zon och minimera misstagen. Då går det inte att agera som efterblivna höns och virra runt och spela småsnålt. Om nu Uffe vill att man ska spela NHL-inspirerat, varför har han då inte sagt till backarna att spela spela enkelt och rejält?

Fart
För 4 år sedan fungerade det att spela en rätt långsam hockey och ändå vinna matcher. Idag går det mycket fortare och individuella skillnader i skicklighet mellan spelarna suddas ut tack vare det höga tempot. Detta innebär att man bör kämpa på rätt så bra för att hänga med i matcherna. Säg det till spelarna. Att såsa runt och driva puck i 40 meter ger sällan den där blixtrande effekten man är ute efter...

Matchning
Om en spelare inte visar upp rätt inställning i en match ska denne heller inte spela. Nackdelen är väl att det är svårt att rulla på 7 spelare...

Som ni märker så går Doktorn inte ut och kritiserar enskilda spelare den här gången och anledningen till det är att det här inlägget då skulle bli jävligare att scrolla än ett timmes utdra med 50hz sample rate i excel. Modo har just nu inte tillräckligt med engagerade spelare för att fylla mer än en femma ute på isen. Hur fan är detta möjligt? Vi har bytt ut stommen, bytt ut staben, bytt ut ledarna, bytt ut mattisarna. VAD ÄR FELET?

Ja just det ja, matchen mot Linköping...det blir torsk 7-1, målet av Hedman.


6-poängsmatch!

  vs. 

Så har då drygt en tiondel av serien spelats och det är nu experterna talar om att serien börjat sätta sig.

För Modos del har de inledande fjorton matcherna fördelats ungefär som följer: 2 jättebra, 2 okej, 2 halvdana, 8 totalt urusla!

En av dessa usla var naturligtvis Växjö borta där man agerade lika aggressivt som Kristina Lugn på valium. Nu är det dags för bättring hemma i Grytet och kan bara Köttbullen se till att få ordning på kropp och framför allt knopp (den enda bra match han gjort var FBK hemma) så känns det som en seger.

Kan man dessutom skicka Samuelsson Jr till J20 skulle ännu mer vara vunnet. Jag har en stor respekt för Uffe men vet ärligt inte vad han pratar om när han försöker beskriva den tyngd och checking som Jr tydligen bidrar med. Hur fan ska pojken kunna checka när han inte ens vet var i banan han ska ligga?

Nu till det jag framför allt vill se idag. SNABBA UPPSPEL FRÅN BACK!!! Pöcken och Lövberget (direktöversättning från finskan) måste visa att man har lite spel i huvudet och få upp puckjäveln direkt istället för att börja driva. Att detta sen kräver lite jobb av forwards är kanske självklart för vissa, men absolut inte för alla med 200.00:- i månaden.

Ikväll är det positivt all in! 5-2, trick av Nicke Danne, 1 vardera av Skröder och Hannula och 4 ass av Susse!

Nu kör vi!

Doktorn ursäktar sig

Ärade läsare. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det uteblivna bloggandet de senaste veckorna. Jobb, barn, friggebodsbygge och en bortrest sambo har gjort att Doktorns analyser uteblivit.

Med tanke på hur bra Modo spelat sen mitt senaste inlägg så är det väl inte heller så mycket att kommentera. Vi får verkligen hoppas på en seger imorgon mot Växjö för att vända skutan.

Till sist, Brendl bjuder ut sig på marknaden. Kan vi inte slänga ihop en kedja med honom och Dicken för att bokstavligen se i realtid hur Uffes hår grånar.

Zuccarello säger några, vill han verkligen tillbaka till Modo? Måste vi i så fall behålla Kristian Forsberg som nån slags hägring/fluffer?

Hörs imorgon inför nedsläpp!

/Doc

Sanning och konsekvens...



Då det går några dagar utan match är det väl lika bra att ta ut lite aggressioner på andra som förtjänar det. Som ni alla säkert har koll på så gillar Brynäs inte beslutet kring 7 matcher för Bertilsson utan säger att lotterinämnden påverkats av media.  Jag håller med Brynäs om att straffet är orimligt hårt och det endast för att man i den här nämnden av clowner inte klarar av att ta konsekventa beslut utan slänger iväg lite avstängningar hit och dit utan att ta en titt i backspegeln.

Vad som är än roligare är när Expressens egen försäsongsstjärna Nicke Nyfiken Nyström nu beskyller Sundlöv och Brynäs för att vara pinsamma. I något slags retoriskt retarderat försök att jämföra äpplen med vattenmeloner vill Nyström ha det till att inte titta upp i hockey är detsamma som att bli påkörd av någon som kör mot rött.

Sen kommer det mest fantastiska när Nyström säger: - "Sedan ska naturligtvis inte Simon Bertilsson bli någon "poster boy" för vad vi inte vill se på isen. Fler än Bertilsson har delat ut omdömeslösa och onödiga tacklingar den här säsongen"

Nyström kanske borde göra som disciplinnämnden och titta lite i backspegeln innan han börja knacka på tangentbordet? 

http://drhockey.blogg.se/2010/november/domarmissar-anton-hedman-och-sensationsjourn.html

http://hockey.expressen.se/elitserien/1.2221352/du-ar-en-respektlos-fegis-anton-hedman




Lidande i Luleå?

  vs. 


Efter den sena torsken mot SAIK är det nu dags för de tappra Modoiterna att ta sig an Simply Red och hans Luleå. På förhand känns den här matchen ungefär lika eggande som Sune Mangs i korsett men förhoppningsvis gör den sena tiden (läs: alkade Lulebor) att detta blir lite fest.

I övrigt var Doktorn iväg på Rangers-Kings i Globen igår och det är inte utan att man blir lite förbannad på hur man nyttjar Zucralosen. Nu är ju Rangers ungefär lika kända för sin lysande taktik och värvningsstrategi som Tomas Ros är för att ha genomfört Ironman men ändå.

Igår lirade han med Wolski (nästan inte alls överbetald) och New Yorks svar på Jacke Blomqvist, Derek Stepan. Att vara kreativ i den miljön är fan inte det lättaste. När man dessutom inte får spela utan Tortorella istället lirar Boyle, Prust och Rupp (tre valrossar som skulle få svårt att spela till sig en tröja i Duvbo) måste ju Zucca ledsna.

Detsamma gäller väl så småningom Tim Erixon. Igår gjorde han en lysande debut genom att göra det man ska som 3-6 back i NHL, nämligen inte synas. Ändå pratar Tortorella om att han behöver lära sig bla bla bla. Hur vore det att skicka ner Sauer och den fruktansvärt usle Del Zotto istället?

Men men, det är inte första gången genom åren som venerna i pannan börjar svälla över NHL-klubbarnas strategier och uppställningsflyttar.

Åter till aftonen. Eftersom Doktorn jinxade förra matchen med ett vinsttips måste det nu gå tillbaka till det normala. Torsk med 3-2 efter mål av Dicken och Nyström.

Till sist: Den som är sugen på att skratta sig harmynt kan läsa Mats "5 matcher" Wennerholms blogg. Nu senast gällde det tacklingar mot huvudet. Är det verkligen förbjudet att själv ha spelat hockey för att få skriva i någon av blaskorna (Lex Nyström)?

Nu kör vi!

Pikk på besök

Ojojoj, hinner knappt lägga in tipset. På besök i afton, Janne-Boris med sin bästis och jättepikken. Blir kul det!

Tyvärr är Doktorn positiv idag och det brukar sluta med fiasko. Jag vågar ändå säga vinst 4-2 efter fortsatt småtrevligt spel och några goa tavlor av Hadelöv.

Nu kör vi!

Taskiga Tikare och Susses slut



Ja, vad ska man säga om gårdagens match, någon vidare värdemätare blev det inte, även om herrarna i randigt gjorde sitt bästa genom att döma bort mål och blunda för interference.

Vilket liv det blev kring ryktet om Sundströms eventuella avsked. Officiella sparkade bakut och till och med kvällstidningarna bemödade sig att slänga ut lite rubriker i ämnet.

Tydligen var Susse med och gled runt på träningen senast men mina erfarenheter av Modos läkarteam gör att jag sannerligen inte ropar hej innan han står beredd i tekningscirkeln.

Åter till gårdagen, några snabba reflektioner om Timrå:

* Timrå ställde upp med jättebra backar

* Per Hallin är en komplett hockeyspelare

* Hedman och Hedin var lysande

Nu laddar vi vidare inför Skellefteå imorrn!


Slutet för Susse?




Så är Doktorn hemkommen efter en blixtvisit till Övik där bland annat matchen mot syskonen från Värmland avnjöts på lördagskvällen. Tanken var att detta inlägg skulle vara en analys av matchen men jag nöjer mig med att säga att Modo kämpade på bra utan att för den del ha någon tydlig struktur i spelet.

Dessutom var det roligt att se FBK spela så fruktansvärt ängsligt och nervöst. Det är inte varje dag som Karlstads stolthet tokbackar hem i tredje för att spela på oavgjort.

Men nu till det som rubriken berör. Enligt uppgifter till Doktorn är Modos uppgifter kring Sundströms day-to-day inte något att lita på (detta är ju dock generellt inget nytt). Istället verkar det vara så att Susse pajat ett ligament i axeln och att säsongen (och då troligtvis karriären) är finito.

Om detta stämmer blir det en fruktansvärt stor lucka att fylla för herrarna Näslund och Forsberg...

RSS 2.0