Fjärde raka?

Tillbaka i bloggtagen efter bröllop. Numera bloggar jag även via mobilen och finns på twitter #DrHockey.

Ikväll AIK hemma. Missar även denna match men det verkar ge tur. Har sagt 3-1 efter kassar av Nicke Danne, Schrempen och Ritola.

Nu kör vi!


Hve och fasa! Och lite Niclas Lundgren!


  vs. 

Äntligen lite hockey efter landslagsuppehållet. Och äntligen lite nytt blod och nya tag i Modo hockey. Vad det verkar så gör Ritola och Svensson debut på varsin sida av Fredric Andersson. Själv trodde jag att Ritola skulle få chansen med Schremp men den här konstallationen ser också helt ok ut.

Nu temporärt över till en helt annan sak. Journalister och allmänna tyckare har ju under den senaste tiden tävlat om att hitta på det värsta möjliga scenariot kring huvudtacklingarna. Därför är det kul hur tyst det faktiskt har varit efter gårdagens smäll som Niclas Lundgren åkte på.

För er som inte sett tacklingen: http://tv.expressen.se/sport/hockeyallsvenskan/1.2624896/overfallet-skakar-hockeysverige

Här kan vi prata om en smäll som ger men för livet. Det är bara turen som gör att inte Lundgren bryter nacken. Ändå har jag inte sett Mats Wennerholm och Nicke Nyfiken vråla över 20 matcher. Jag anser att det här är den mest givna långtidsavstängningen i år. "Experter" kan prata hur mycket man vill om Sebastian Karlssons mfl. och deras brist på respekt och ovilja att avbryta tacklingar. För oss som faktiskt spelat hockey så är dessa åsikter något naiva.

I stridens hetta vill man ibland dela ut en propp. Ser man en möjlighet agerar man blixtsnabbt och klivet på. Oftast missar man, ibland träffar man rent och ibland blir det fel. I fallet Johansson så har Kasper Jensen en förmiddag på sig att tänka efter om det är lyckat eller inte att tycka till motståndaren i ryggslutet ett par meter från sargen. Där har vi skillnaden på instinkt och överlagda handlingar.

Doktorns dom till Jensen är 20 matcher, något lindrigare är ett hån!

Såja, det blev inte så lite om Lundgren ändå...

Tillbaka till matchen. Jag tror att det passar Modo bra att få möta ett spelande lag så här efter uppehållet. Hade vi stött på Växjö eller AIK så ger jag mig fan på att det slutat med stortorsk men idag känner sig Doktorn optimistiskt.

Jag säger 4-2 efter kassar av Ritola, Danielsson och Pöck (i PP!!!) samt ett i tom kasse av Susse.

Vad säger ni? Visst är det gött att vi är igång igen? Nu börjar vi klättringen!

Ritola flyger in



Efter att Hannula bekräftat att han lämnar så värvar Modo (via externa finansiärer) Mattias Ritola på ett 2-årskontrakt.

Doktorn predikade redan under förra säsongen att externa finansiärer är en väg att gå för att nå framgång. Skönt att Näslund och övriga lyssnade och samlade ihop ett gäng som inte tvekade att lätta på lädret.

När det gäller Ritola som spelare så kan jag inte säga att jag sett särskilt mycket förutom de slutspelsmatcher i fjol där han gjorde succé. Han har rätt storlek och har producerat fint i AHL. Förhoppningsvis håller skridskoåkningen även för stor rink.

Spontant känns det som att vi nu kan ställa upp med följande lag när Dicken är tillbaka:

Ritola - Schremp - Axelsson
Skröder - Sundström - Danielsson
Madsen - Andersson - Svensson
Hari - Forsberg - Hedman/Nyström/Westin

Skulle vi dessutom få in Zuccarello ser det riktigt bra ut. Då skulle vi kunna köra följande:

Skröder - Sundström - Danielsson
Zuccarello - Andersson - Axelsson
Ritola - Schremp - Madsen
Hari - Forsberg - Svensson

Kul att det händer något i klubben. Nu börjar vi klättra!

Fest i Feskekôrka?



  vs. 

Ska vi hoppas på säsongens första ministreak med 3-poängare? Hade det varit Frölunda hemma hade jag inte alls tyckt att det känts omöjligt men ett pånyttfött gäng goa gubbar nere i Scandinavium känns inte lika lättforcerade.

Det viktigaste ikväll blir att ha disciplin och att hålla tätt första 10. Under PRO-tiden (Kallio, Andersson, Johnsson) hade ju Frölunda som signum att starta i ett helvetiskt tempo för att sedan få ett mål i arslet och bli skräckslagna. Vad jag har förstått den här säsongen så ser det ungefär likadant ut förutom att man nu ofta sätter en kasse och spelar tight hemåt.

Doktorn är ändå försiktigt positiv och lägger sin veckopeng på ett X. 2-2 blir 3-2 till Frölunda i sudden efter att Joel "Enligt Mattias Ek är jag lika viktigt för Frölunda som min brorsa är för Rangers" Lundqvist snubblat in en puck.

Modos målskyttar blir Schremp och Skröder. Nu kör vi! 

Bottenskrapet Timrå




Doktorn fick inte helt rätt i sitt tippande men det får väl anses vara secondary scoring när Schremp, Hannula och Madsen går in och stänker. Men det är inte det som jag tänkte avhandla idag, faktiskt inte så mycket Modo alls, utan våra länsrivaler Timrå.

Inför säsongen tippade jag Timrå 11:a och skrev så här om deras trupp:

"I Söndsvall har man under sommaren gjort sig av med överbetalda medelmåttor och istället fyllt på med floppande rejects. Detta passar bra in med Timrås image i övrigt men gör ändå inte att man undviker kvalserien."

Så här 18 matcher in i Serien känns det verkligen som att Timrå inte bara kommer att hamna i kvalserien utan också riskera att gå under som klubb.

Vi har alla hört hur det låg till med uteblivna löner, kyrkstöd m.m. under förra och förrförra säsongen. Dessa var frågor som låg och bubblade men som egentligen aldrig fick något fotfäste i pressen utan mest var något som diskuterades bland de egna supportrarna.

Under den här säsongen har istället pungsparkarna följt varandra. Ändå sen åtminstone försäsongen har det pratats om backförstärkningar i form av förstabackar och gärna dessutom en vass forward. Det slutar med att man plockar in Sveriges mjukaste backnalle i Pierre Hedin och Jonte Hedström (som förvisso gjort några bra matcher).

Sen fortsätter eländet i och med att pressen avslöjar att Pikkarainen bjuds ut till andra klubbar. Vissa fans kanske jublar men de som kan läsa mellan raderna förstår att detta bara är ett sätt att få ner kostnaderna och inte att frigöra pengar till nyförvärv.

Igår spelade laget ett derby mot Modo, en match som man börjar bra och faktiskt leder med 0-2. Sedan är det som att verkligheten kommer ikapp klubben och man blir fullkomligt överkörda efter att Schremp satt 1-2. Som Modoit är man sannerligen inte bortskämd med att se bra hockey från det lag man stöttar men herregud om man vore Timråit. Det försvarsspel som man visade upp under sista 30 igår håller absolut inte och när man ser Perra Johnsson i båset undrar man över om blodet ens cirkulerar i hans kropp. Karln liknar ju för fan Onkel Fester.

Idag presenterar sen Sportbladet uppgifter om att Timrå nu även bjuder ut sin enda egentligt bra spelare, Vampola och det värsta är, sportchefen dementerar inte ens detta. Vad är det som är felet? Har alla gett upp i den där klubben? Lindqvist måste ju för fan dementera en sån uppgift ändå tills Vampola drar på sig en ny tröja för att överhuvudtaget behålla nån form av förtroende hos sponsorer och hårt prövade supportrar.

Om det är så illa ställt som jag just beskrivit tror jag inte att Timrå IK kommer att spela i Elitserien nästa år. Frågan är bara om de kommer att spela i Allsvenskan heller. Ni Timråiter som minns vad som hände AIK efter tjeckåren har nog all anledning att vara oroliga.

För oss Modoiter är detta naturligtvis inte heller särskilt roligt. Derbyna mot Timrå är ändå något speciellt och det är betydligt roligare att försöka trycka dit någon som faktiskt står upp (om även vingligt i båda klubbarnas fall) än att sparka på någon som redan ligger.

 

Derbydags!



  vs. 


Tisdag och dags för derby mot lillasyster. Efter två riktigt bra genomförda matcher men med skralt poängsaldo är det dags för Modo att sno åt sig en trea mot Reject Pikkarainen och hans gelikar.

Nyckeln för Modo är löjligt enkel. Sätt några puckar på chanserna. Timrås recept lika enkelt. Igelkotta och kontra in en puck så kan inte Modo ändra gameplan.

Jag tror faktiskt att bara en av dessa nycklar kommer nyttjas. Med tanke på Timrås hittills obefintliga defensiv och givna puckstrulare som Hedman och Hedin så kommer man inte lyckas vara så tighta som man önskar. Däremot är offensiven vassare och det är absolut inte omöjligt att man sprätter in 2-3 kassar.

Nej den nyckel jag tror kommer vinna tre poäng ikväll är att Modo får igång lite secondary scoring och därmed lyckas få in 4-5 puckar fördelat på 2, 1,1,1 över linorna. När Timrås keeprar dessutom känns rätt mänskliga så är detta ingen omöjlighet.

Vidare kan vi bara hoppas att Skröder får börja peta in lite puckar. Karln får ju flera lägen varje match men agerar Kennholt istället för Loob.

Off Topic
Internmatch med Duvbo igår. Över 30 man i truppen och bra fart. Känns som att det kan bli en kul vinter i Div 4. När Doktorn dessutom gjorde 1+1 och var +3 så förstår ni att scouterna snart börjar dregla :-).

Knappt 6 timmar till nedsläpp. 5-3, Skröder, Nicke Danne, Hannula, Madsen, Hari. Nu kör vi!

RSS 2.0