Linköpings svar på Crosby...







Nyförvärvsanalys 3: Jonas Ahnelöv




Vårt tredje namnstarka nyförvärv på backsidan är Stockholmaren Jonas Ahnelöv. Ahnelöv kommer närmast från tre säsongen i AHL och San Antonio (Phoenix farmarverksamhet).

Ahnelöv är en stor tung spelare som gärna fysar och som garanterat är tänkt att skänka Modo lite styrka i egen zon. Dock är hans skadehistorik något som i alla fall oroar Doktorn. Han har i AHL inte ens lyckats skrapa ihop 100 matcher på 3 säsonger på grund av sina trasiga axlar.

Det som är desto positivare är att Modo lyckas landa en kille som innan sina skador höll på att ta en tröja i Phoenix och som fick mycket beröm av självaste 99:an.


Nyförvärvsanalys 2: Freddy Meyer





Om Thomas Pöck är i Övik för att frälsa i PP så är vår nye vän Freddy här för att bidra med ett stenhårt backspel. Ni som kan ert youtube har säkert redan spanat i ett antal hårda proppar, både med höga armar, med höften och med axeln. Då Meyer dessutom har en fin skridskoåkning finns det all anledning för innebandytänkande elitseriespelare att faktiskt höja blicken i mittzonen.

Till skillnad från fallet Pöck så har Doktorn hyfsat koll på denne Mayer, då denne spelat i mitt älskade Islanders. Många tyckare i pressen pratade om att Meyer är smutsig, sen i tacklingarna m.m. men så är absolut inte fallet. Det räcker med att kolla på hans utvisningsstatistik för att se att det här inte handlar om Lance Ward. Dock är Meyer heller ingen spelare man direkt lägger märke till på isen utan i NHL en back i tredje backpar vars främsta uppgift är att lira 0-0.

På downsidan har Meyer sin storlek och sin skadehistorik. Då det är förbjudet att tackla i elitserien lär ju dock risken för ytterligare hjärnskakningar vara rätt liten. Detta förbud lär också vara det som håller Meyer borta från isen då jag kan tänka mig att det lär bli en avstängning eller två under säsongens gång.


Nyförvärvsanalys 1: Thomas Pöck



Så har det blivit dags att börja med analyserna av våra nyförvärv. Först ut är den vår nye alpkompis, Thomas Pöck, en spelare jag inte visste särskilt mycket om innan han signades.

Efter lite luskande hos fans borta i staterna verkar det dock som att detta kan vara den PP-back vi saknat.

Det Pöck har som sitt främsta vapen är ett bra skott och ännu viktigare...han gillar att skjuta!!! Kanske kan vi nu slippa tveksamma Timanderistiska trippanden på blålinjen och få lite schlagga på mål. Vidare är han hyfsad på rören och gillar att vända spelet snabbt, något som vi inte direkt varit bortskämda med sen Enström drog till Georgia.

Vad många kanske inte vet är att Pöck faktiskt började som forward och inte omskolades till back förrän under sitt andra år i NCAA. Det är kanske också en anledning till att hans största brister ligger i det defensiva arbetet.

Doktorns gissning är att Pöck kommer att vara i första backpar samt ta den ena backplatsen i första PP (den andra ska Schremp ha).

Flipp eller flopp: Flipp!

Äntligen tillbaka

Efter en lång skön sommar har doktorn nu återhämtat sig från hjärtklappningen den 8 april.

Den här säsongen kommer bloggen också att vara mer aktiv då dottern börjar på dagis och det finns tid för lite extra hockey.

Under nästa vecka kommer jag att börja gå igenom Modos nyförvärv och under september kommer sedan den klassiska tippningen av tabellen och utlåtanden kring alla lagens trupper.

Som ni vet är den här bloggen ingen silly-blogg eller liknande där vi spottar ur oss transferrykten utan här diskuterar doktorn hockey ur sitt eget perspektiv, kalla det meta eller vad ni vill :-).

Välkomna till säsongen 2011/2012!

RSS 2.0