Våra burväktare

Vi börjar utvärderingen av säsongen med våra sista utposter, Tellan och Sockan.

Vi var nog ganska många som var nöjda inför säsongen när Macke lyckades knyta till sig Mikael Tellqvist. Detta skulle innebära en säkrare sista utpost som framför allt skulle vara stabil och hålla uppe ett jämnt spel. Sett så här i efterhand var det väl exakt det vi fick.

Tellqvist vann inte många matcher åt Modo på egen hand i vinter men gav heller inte bort segrar som de senaste årens keeprar haft som vana. I slutspelet skärpte han dessutom till sig och höjde sitt spel en nivå till. Dock var det ett par halvtavlor som ändå gjorde att vi stöp i kvarten. 

Många är nu förvånade och till viss del förgrymmade över att Modo väljer att spola Tellan men Doktorn anser att detta är rätt beslut av Näslund. Tellqvist lär har varit en av seriens dyraste målvakter (särskilt då han inhandlades i panik efter kvalserien). Modo som klubb har inte råd att ha så mycket pengar investerade i en keeper. Därför känns valet att (även om det ännu inte är bekräftat) satsa på en billigare målvakt som Ahlsenfelt och hoppas att Masken kan göra stordåd med honom.

Vi kan väl hoppas på en liknande success story som Färjestad med Nihlstorp eller AIK med Fasth.

När det gäller vår backup Anton Forsberg tror jag att många med mig väntat sig en bättre säsong. Den inleddes knackigt och av någon konstig anledning blev det nästan än värre efter JVM-guldet. Nu går rykten att Columbus vill ha över Sockan till nästa år, något som verkar rätt långsökt. Det bästa är nog att fortsätta i Modo och fortsätta utvecklas tillsammans med Masken.

Betyget på Doktorns skala från 1-7 där 1=klapprutten, 2=dålig, 3=underkänd, 4=godkänd, 5=bra, 6=mycket bra och 7=KHL/NHL-klass

Tellqvist: 4

Forsberg: 3

Här näst följer våra backresar.

Slut för den här gången

 

Sådärja! Då var det slut med hockey för den här säsongen. Och som av en händelse är det då som Doktorn återupptar sitt bloggande. Ni som är uppmärksamma vet att man följer mig bäst på Twitter (DrHockey) men nu när det blir dags för utvärdering av säsongen som gått och analys av nyförvärv så räcker inte 160 tecken långt. Därför är jag tillbaka på bloggen och tänker köra igån en utvärdering av säsongen under den här veckan. Imorgon kör vi igång med målvakter och backar!

RSS 2.0