Bottenskrapet Timrå




Doktorn fick inte helt rätt i sitt tippande men det får väl anses vara secondary scoring när Schremp, Hannula och Madsen går in och stänker. Men det är inte det som jag tänkte avhandla idag, faktiskt inte så mycket Modo alls, utan våra länsrivaler Timrå.

Inför säsongen tippade jag Timrå 11:a och skrev så här om deras trupp:

"I Söndsvall har man under sommaren gjort sig av med överbetalda medelmåttor och istället fyllt på med floppande rejects. Detta passar bra in med Timrås image i övrigt men gör ändå inte att man undviker kvalserien."

Så här 18 matcher in i Serien känns det verkligen som att Timrå inte bara kommer att hamna i kvalserien utan också riskera att gå under som klubb.

Vi har alla hört hur det låg till med uteblivna löner, kyrkstöd m.m. under förra och förrförra säsongen. Dessa var frågor som låg och bubblade men som egentligen aldrig fick något fotfäste i pressen utan mest var något som diskuterades bland de egna supportrarna.

Under den här säsongen har istället pungsparkarna följt varandra. Ändå sen åtminstone försäsongen har det pratats om backförstärkningar i form av förstabackar och gärna dessutom en vass forward. Det slutar med att man plockar in Sveriges mjukaste backnalle i Pierre Hedin och Jonte Hedström (som förvisso gjort några bra matcher).

Sen fortsätter eländet i och med att pressen avslöjar att Pikkarainen bjuds ut till andra klubbar. Vissa fans kanske jublar men de som kan läsa mellan raderna förstår att detta bara är ett sätt att få ner kostnaderna och inte att frigöra pengar till nyförvärv.

Igår spelade laget ett derby mot Modo, en match som man börjar bra och faktiskt leder med 0-2. Sedan är det som att verkligheten kommer ikapp klubben och man blir fullkomligt överkörda efter att Schremp satt 1-2. Som Modoit är man sannerligen inte bortskämd med att se bra hockey från det lag man stöttar men herregud om man vore Timråit. Det försvarsspel som man visade upp under sista 30 igår håller absolut inte och när man ser Perra Johnsson i båset undrar man över om blodet ens cirkulerar i hans kropp. Karln liknar ju för fan Onkel Fester.

Idag presenterar sen Sportbladet uppgifter om att Timrå nu även bjuder ut sin enda egentligt bra spelare, Vampola och det värsta är, sportchefen dementerar inte ens detta. Vad är det som är felet? Har alla gett upp i den där klubben? Lindqvist måste ju för fan dementera en sån uppgift ändå tills Vampola drar på sig en ny tröja för att överhuvudtaget behålla nån form av förtroende hos sponsorer och hårt prövade supportrar.

Om det är så illa ställt som jag just beskrivit tror jag inte att Timrå IK kommer att spela i Elitserien nästa år. Frågan är bara om de kommer att spela i Allsvenskan heller. Ni Timråiter som minns vad som hände AIK efter tjeckåren har nog all anledning att vara oroliga.

För oss Modoiter är detta naturligtvis inte heller särskilt roligt. Derbyna mot Timrå är ändå något speciellt och det är betydligt roligare att försöka trycka dit någon som faktiskt står upp (om även vingligt i båda klubbarnas fall) än att sparka på någon som redan ligger.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0