Stortorsk vid Stångån?

  vs. 

Ojojoj! Efter en av världens sämst genomförda matcher genom tiderna är det nu dags för slöfockarna att få dyngstryk nere i Östergötland.

Det är för mig fullkomligt obegripligt hur man kan bli utklassad på hemmaplan av en elitserienykomling som dessutom inte heller spelar särskilt bra men här kommer några anledningar till varför Modo ligger där man ligger i tabellen:

Power Play:
Redan som knatte får man veta att det är lättare att passa pucken till någon som står fri än någon som gömmer sig bakom en motståndare. Det har inte Modospelarna lärt sig.

Vidare kan det vara en bra idé att försöka tajma dumpen ner i sarghörnet med att en lagkompis försöker röra på grillorna. Det gör man inte heller.

Om inte PP fungerar är det en bra idé att försöka spela enkelt genom att lägga pucken på mål och skicka in två killar för att gröta. Det gör man inte utan väljer att hålla jättelågt pucktempo och slå pucken längs sargen tills dess att man fumlar ut den ur zonen.

Försvarsspel
Om man är ett lag som inte klarar av att producera en massa mål så kan det vara en god idé att spela enkelt i egen zon och minimera misstagen. Då går det inte att agera som efterblivna höns och virra runt och spela småsnålt. Om nu Uffe vill att man ska spela NHL-inspirerat, varför har han då inte sagt till backarna att spela spela enkelt och rejält?

Fart
För 4 år sedan fungerade det att spela en rätt långsam hockey och ändå vinna matcher. Idag går det mycket fortare och individuella skillnader i skicklighet mellan spelarna suddas ut tack vare det höga tempot. Detta innebär att man bör kämpa på rätt så bra för att hänga med i matcherna. Säg det till spelarna. Att såsa runt och driva puck i 40 meter ger sällan den där blixtrande effekten man är ute efter...

Matchning
Om en spelare inte visar upp rätt inställning i en match ska denne heller inte spela. Nackdelen är väl att det är svårt att rulla på 7 spelare...

Som ni märker så går Doktorn inte ut och kritiserar enskilda spelare den här gången och anledningen till det är att det här inlägget då skulle bli jävligare att scrolla än ett timmes utdra med 50hz sample rate i excel. Modo har just nu inte tillräckligt med engagerade spelare för att fylla mer än en femma ute på isen. Hur fan är detta möjligt? Vi har bytt ut stommen, bytt ut staben, bytt ut ledarna, bytt ut mattisarna. VAD ÄR FELET?

Ja just det ja, matchen mot Linköping...det blir torsk 7-1, målet av Hedman.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0